r
Nosalty Logó

Mirindás kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mirindás kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap tészta

Krém

Tetejére

Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap tészta

Krém

Tetejére

Összesen 5063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Alap tészta

Krém

Tetejére

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 845 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.9 g

Zsír

  • Összesen
    317.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5992.1 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1888 mg
  • Nátrium
    675 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.8 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1726 micro
Összesen 5063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Alap tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Alap tészta

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a kakaóval és a kevés sütőporral elkevert lisztet, kikeverjük, végül hozzáadjuk a tojások felvert habját is. Először egy kevés habbal lazítjuk, majd a többi habot óvatosan beleforgatjuk.
  2. Megsütjük, mint a piskótát szokás, sütőpapírral bélelt tepsiben. A kész lapot rácsra téve lehűtjük.

Krém

  1. A túrót, cukrot, vaníliás cukrot, margarint, reszelt citrom héjat habosra keverjük.
  2. Majd visszatesszük a tepsibe a kihűlt tésztát.
  3. Ezután rákenjük a túrós krémet, és egy rövid időre mélyhűtőbe tesszük, hogy egybeálljon.

Tetejére

  1. A mirinda italt elkeverjük a vaníliás pudinggal, cukorral, és az egészet sűrűre főzzük, majd kihűlésig keverjük.
  2. A hűtőből kivéve óvatosan ráöntjük a közben langyosra hűlt mirindás krémet. Ez ahogy öntjük, szétterül rajta, kenni nem kell. Majd tálalásig hidegre tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 645
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 105
  • Össznézettség: 168831
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mirindás kocka
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, mutatós, könnyed sütemény, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Alap tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...