r
Nosalty Logó

Miranda szelet Timitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Miranda szelet Timitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1170.2 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    193.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7021 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1065 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.3 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 3568 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.1 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Majd habverővel hozzákeverjük a kakaóport.
  2. A tojások fehérjét habbá verjük.
  3. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a felvert kakaós tojássárgájához adjuk, majd belecsurgatjuk az olajat. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is.
  4. A tepsit sütőpapírral vagy alufóliával kibéleljük, beolajozzuk, lisztezzük, és a masszát beleöntjük.
  5. A tésztát előmelegített sütőben megsütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.
  6. A krémhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, habverővel elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt, majd a túróval, a citrom reszelt héjával és fél citrom levével összekeverjük.
  7. A túrós krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  8. A "mázhoz" a narancslé felét és a pudingporokat, valamint a cukrot mix-fix-be ( vagy bármilyen más mixer edénybe) töltjük, és alaposan összerázzuk.
  9. A narancslé másik felét lábasba töltjük, hozzáöntjük az összerázott narancslevet és pudingot, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a túró tetejére kenjük.
  10. A sütit 1-2 óráig hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 40114
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptben található "Mix-fix" edénytől nem kell megijedni. Akinek nincs otthon ilyen, az nyugodtan összekeverheti az alapanyagokat egy tálban, kézi habverővel is!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...