Miranda szelet Timitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
11 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
13 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
63 kcal
-
12 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A krémhez
-
83g tehéntúró123 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
13 kcal
A tetejére
-
48 kcal
-
57 kcal
-
2g porcukor9 kcal
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
68 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
71 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
A tetejére
-
288 kcal
-
343 kcal
-
14g porcukor54 kcal
Összesen
3568
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
12.1g tojás15 kcal
-
1.2g porcukor4 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
2.3g napraforgó olaj21 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
27.6g tehéntúró41 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.1g citromlé0 kcal
-
1.2g porcukor4 kcal
-
1.1g tejföl2 kcal
-
5.5g margarin40 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
A tetejére
-
16 kcal
-
19 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
196
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1170.2 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 178 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 380 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.1 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 183.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 192 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
597
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119 g
Zsír
-
Összesen 193.4 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 732 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7021 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 1065 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 2280 mg
-
Nátrium 936 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 348.3 g
-
Cukor 114 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1100.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1154 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 32 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 602 mg
-
Retinol - A vitamin: 1102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 616 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1004 micro
Összesen
3568
kcal
- 7% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 387.1 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 33 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
196
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
3 ek porcukor
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
4 evőkanál finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
0.5 dl napraforgó olaj
A krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
3 ek porcukor
-
1 ek tejföl
-
10 dkg margarin
-
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére
-
2 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. Majd habverővel hozzákeverjük a kakaóport.
- A tojások fehérjét habbá verjük.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, és a felvert kakaós tojássárgájához adjuk, majd belecsurgatjuk az olajat. Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét is.
- A tepsit sütőpapírral vagy alufóliával kibéleljük, beolajozzuk, lisztezzük, és a masszát beleöntjük.
- A tésztát előmelegített sütőben megsütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk.
- A krémhez a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral, habverővel elkeverjük. Hozzákeverjük a tejfölt, majd a túróval, a citrom reszelt héjával és fél citrom levével összekeverjük.
- A túrós krémet a kihűlt tésztára kenjük.
- A "mázhoz" a narancslé felét és a pudingporokat, valamint a cukrot mix-fix-be ( vagy bármilyen más mixer edénybe) töltjük, és alaposan összerázzuk.
- A narancslé másik felét lábasba töltjük, hozzáöntjük az összerázott narancslevet és pudingot, majd kevergetve sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a túró tetejére kenjük.
- A sütit 1-2 óráig hűtőben pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 40137
- Feltöltés dátuma: 2011. október 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A receptben található "Mix-fix" edénytől nem kell megijedni. Akinek nincs otthon ilyen, az nyugodtan összekeverheti az alapanyagokat egy tálban, kézi habverővel is!