Mini kalácsok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ági78
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
25g graham-liszt83 kcal
-
85 kcal
-
94g tej53 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
A kalácsok megkenéséhez
-
18 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Összesen
825
kcal
- 11% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
400g finomliszt1456 kcal
-
100g graham-liszt332 kcal
-
338 kcal
-
375g tej210 kcal
-
40g élesztő42 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
64g napraforgó olaj566 kcal
-
0g só0 kcal
A kalácsok megkenéséhez
-
71 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
3294
kcal
- 11% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
32.3g finomliszt118 kcal
-
8.1g graham-liszt27 kcal
-
27 kcal
-
30.3g tej17 kcal
-
3.2g élesztő3 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
8.9g tojás11 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
-
0g só0 kcal
A kalácsok megkenéséhez
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
1.6g tojássárgája5 kcal
Összesen
266
kcal
- 11% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.9 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 794.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 390 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 292 micro
Összesen
825
kcal
- 11% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.4 g
Zsír
-
Összesen 103.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 577 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3177.1 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 635 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 370 mg
-
Foszfor 1560 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 493.6 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 182.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 566 micro
-
Kolin: 534 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1167 micro
Összesen
3294
kcal
- 11% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
40 dkg finomliszt
-
10 dkg graham-liszt
-
3.8 dl tej
-
4 dkg élesztő
-
2 ek cukor
-
2 db tojás
-
8 ek napraforgó olaj
-
1 csipet só
A kalácsok megkenéséhez
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- A tejet meglangyosítjuk, kétfelé osztjuk. Az egyik felébe egy csipet cukrot és lisztet teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Felfuttatjuk.
- A tej másik felébe beletesszük a sót, cukrot, 4 ek olajat, a két tojást, majd egy villával összekeverjük.
- A háromféle lisztet kimérjük egy nagy tálba, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos-cukros tejet, majd el kezdjük dagasztani a tésztát. Dagasztás közben hozzáadjuk a maradék olajat (ha túl lágy a tészta -ez függhet a tojások nagyságától- kis liszttel hintsük meg a tésztát és dolgozzuk bele, de óvatosan bánjunk a liszttel, nehogy kemény legyen a tészta). Akkor jó, ha elválik az edény falától, a kezünktől és szép hólyagos. Kézzel dagasztva kb. 15 perc.
- Letakarva, 1 órán át kelesztjük langyos helyen.
- Lisztezett deszkára borítjuk, bátran átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát. Kis cipókat formázunk, majd letakarva még 10-15 percig kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük.
- A cipókat három egyenlő részre osztjuk. Kb. 20 cm-es rudakat sodrunk belőlük, majd hármas fonással kis kalácsokat készítünk (én meg szoktam sodorni a tésztát, így szép "mintája" lesz).
- Egy nagy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és erre fektetjük a kalácsokat.
- A fonatok találkozásánál és az oldalakat megkenjük olajjal, hogy ne ragadjanak össze és meg tudjanak nőni; majd 10 perc pihentetés után tojássárgájával kenjük meg a kalácsok tetejét, és tegyük a sütőbe.
- Készre sütjük. Érdemes tűpróbával ellenőrizni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x40
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 161
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 14389
- Feltöltés dátuma: 2012. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Ági78
149 recept
Reggelire friss, házi péksüteményt enni nagyon jó dolog.:) Gondoltam meglepem magunkat, így születtek ezek a kis kalácsok. A Karácsonyi kalácskoszorú tésztáját variáltam kicsit át. Vajjal és házi dzsemmel egy bögre forró tea, vagy kakaó kíséretében nagyon finom reggeli. A látvány, az illat és az íz mindenképpen kárpótol azért, hogy egy órával korábban "kellett" kelni reggel .:) 8 db egyenként kb. 15 dkg-os mini kalács készült. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/