r
Nosalty Logó

Vegán mini kakaós csigák

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty vegán
Vegán mini kakaós csigák
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

275
Kalória
4.9g
Fehérje
45.5g
Szénhidrátok
9g
Zsír
20.4g
Víz
466.7mg
Koleszterin
3.1g
Rost
16g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 341 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.2 g

Zsír

  • Összesen
    107.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2445.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.4 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    245.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 3286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a csipet sót és az élesztőt.
  2. Hozzáöntjük a langyos rizstejet és az olvasztott margarint, majd kissé lágy, de nem túl ragacsos tésztává gyúrjuk.
  3. Letakarva, meleg helyen, egy-másfél óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. (Lásd: töltelék)
  5. A megkelt tésztát enyhén belisztezett felületen kb. fél centi vékony téglalappá nyújtjuk.
  6. A kinyújtott tésztát megkenjük az olvasztott margarinnal, majd az egészet egyenletesen megszórjuk a kakaós keverékkel, ügyelve rá, hogy a töltelék mindenhol lefedje a tésztát.
  7. Feltekerjük, mint a piskótatekercset vagy a bejglit, majd ujjnyi vékony szeletekre vágjuk a roládot.
  8. A kis tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd ismét kelni hagyjuk őket (nagyjából 20 percet).
  9. 180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük őket.
  10. Miután kihűltek, megszórjuk őket porcukorral.

Töltelék

  1. Egy kis tálban összekeverjük a finomra aprított étcsokoládét, a kakaót, a barnacukrot és a fahéjat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A péksütemények gazdag választékából kicsik és nagyok egyik abszolút kedvence a kakaós csiga, ez az időtlen és kortalan, magyar klasszikus. Iskoláskorunkat visszaidézve, bizony sokan indítottuk a napunkat egy-egy tekerccsel tanítás előtt, de felnőttként is ugyanilyen lelkesen majszoljuk. Most egy állati eredetű összetevőktől mentes verziót készítettünk, amit a növényi étrendet követők is nyugodt szívvel fogyaszthatnak, de a nem vegán ismerőseiteket is lenyűgözhetitek vele. A kelt tésztát tej- és tojásmentesen készítettük el, a gazdag kakaós-csokoládés tölteléket pedig vastagon kentük mindenhova, hogy ne csak a csiga közepét akarja mindenki.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Mandulás bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: mandulával is teletölthetjük, így egy igazán elegáns, szinte luxussüteményt kapunk. Rejtsünk a közepére koktélcseresznyéket, hogy ...

Lakos Benedek

Gesztenyés bejgli

A bejglibe bizony nem csak mák vagy dió kerülhet: gesztenyepürével megtömve igazán ünnepi hangulatba hozhatjuk a rudakat. A krém alá ajánlott meggylekvárt kenni, hogy ne száradjon ki a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!