r
Nosalty Logó

Mini isler Dóra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mini isler Dóra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A korongok összetapasztásához

A mázhoz

Díszítés

Összesen 1448 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A korongok összetapasztásához

A mázhoz

Díszítés

Összesen 5790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A korongok összetapasztásához

A mázhoz

Díszítés

Összesen 449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    76.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 1448 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    306.2 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2954.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    592 mg
  • Foszfor
    1372 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.2 g
  • Cukor
    331 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    160.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2244 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2107 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1630 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 5790 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A korongok összetapasztásához

A mázhoz

Díszítés

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, pihentetés nélkül lisztezett deszkán 2 mm-esre kinyújtjuk.
  2. Kb. 3,5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk.
  3. Sütőpapíros tepsiben előmelegített sütőben 9-12 percig sütjük. Figyeljünk rá, mert könnyen megéghet.
  4. Kihűlés után a meglangyosított baracklekvárral a korongokat kettesével összeragasztjuk.
  5. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, vagy a máz hozzávalóit összeforraljuk, majd még melegen megkenjük vele a korongok tetejét.
  6. Kókuszreszelékkel vagy tortadarával díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 9 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10238
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Ajánló

A sütési idő nagyon függ a sütőtől is. Még a konyhatündérek istennőjétől is, mert nekem legutóbb 9 perc alatt sültek ki, de most kellett neki 12-13 perc. Így nézegetni kell az állagát és az alját, oda ne égjen. Karácsonyra, nagyobb vendégseregnél én duplázni szoktam. A receptben megadott mennyiségből 42 db ischler lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban a műjégpályán szerettem bele az ischlerbe, forró tea társaságában melengette a lelkünk egy-egy kör korizás után. Azóta a karácsonyi készülődés kelléke lett.

Hozzávalók

A tésztához

A korongok összetapasztásához

A mázhoz

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...