Mini gyümölcsös sajttorták
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
56 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
42g mascarpone168 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g málna7 kcal
-
21g áfonya12 kcal
A kenéshez
-
2g tojássárgája5 kcal
Összesen
487
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
200g tönkölybúza liszt676 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
140g cukor542 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g málna78 kcal
-
250g áfonya143 kcal
A kenéshez
-
20g tojássárgája64 kcal
Összesen
5859
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
10.4g tönkölybúza liszt35 kcal
-
10.4g vaj74 kcal
-
5.2g cukor20 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
A krémhez
-
25.9g mascarpone105 kcal
-
7.8g tejföl15 kcal
-
7.3g cukor28 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
8.6g tojás11 kcal
-
7.8g málna4 kcal
-
13g áfonya7 kcal
A kenéshez
-
1g tojássárgája3 kcal
Összesen
302
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 142 micro
Összesen
487
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.8 g
Zsír
-
Összesen 422.1 g
-
Telített zsírsav 139 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2624 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 361 mg
-
Foszfor 1407 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 447 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 666 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1873 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 163 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 693 mg
-
Retinol - A vitamin: 1830 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1704 micro
Összesen
5859
kcal
- 6% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg tönkölybúza liszt
-
20 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vanília kivonat
A krémhez
-
50 dkg mascarpone
-
1.5 dl tejföl
-
14 dkg cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
3 db tojás
-
15 dkg málna
-
25 dkg áfonya
A kenéshez
-
1 db tojássárgája
Elkészítés
A tésztához
- A lisztből, vajból, 10 dkg cukorból, fél citrom levéből és reszelt héjából, csipet sóból és egy kanál vaníliából tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolva hűtőbe teszünk pihenni 1 órára.
- A pihentetett tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra (két réteg folpack között), és köröket szabunk ki belőle, melyek a piteforma tetejéig érnek. A tésztát sütőpapírral letakarva sütőbabbal töltjük meg a formát. Kb. 12 db 12 cm átmérőjű formára elég a tészta.
- 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 10 percig sütjük, míg a széle el nem kezd színesedni. Ekkor kivesszük, a babot, és a sütőpapírt kiemeljük, a tésztát megkenjük a maradék tojássárgájával, és visszatesszük a sütőbe további 5 percre, majd kivesszük hűlni.
- Míg a tésztánk sül/hűl, addig kikeverjük a krémet. 50 dkg mascarponét, másfél dl tejfölt kikeverünk 14 dkg cukorral, a vaníliával és az őrölt kardamommal, valamint fél citrom levével és reszelt héjával. Végül egyenként belekeverjük a tojásokat folyamatos keverés mellett.
- A krémes folyadékkal feltöltjük a tésztakosarakat (ne teljesen tele, mert duzzadni fog), és gyümölcsszemeket teszünk bele (ízlés szerinti mennyiséget).
- 140 fokos sütőbe toljuk hőlégkeverésre, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kezd a közepe is megszilárdulni, de még kissé remegős. Ügyeljünk rá, hogy a széle se nagyon színesedjen el.
- Sütés hőfoka: 140 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 12x12
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 6747
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Kedves ismerősömnek készítettem meglepetés tortának ezt a finomságot, és így magunknak is néhány kicsi tortát. Úgyhogy jó néhány embert megleptem, mert a kicsik közül is kínáltam kollégáimnak.