r
Nosalty Logó

Mini gyümölcsös sajttorták

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mini gyümölcsös sajttorták
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Összesen 487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Összesen 5859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 487 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    422.1 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2624 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    447 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    666 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1873 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1830 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1704 micro
Összesen 5859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből, vajból, 10 dkg cukorból, fél citrom levéből és reszelt héjából, csipet sóból és egy kanál vaníliából tésztát gyúrunk, amit fóliába csomagolva hűtőbe teszünk pihenni 1 órára.
  2. A pihentetett tésztát kinyújtjuk 3-4 mm vékonyra (két réteg folpack között), és köröket szabunk ki belőle, melyek a piteforma tetejéig érnek. A tésztát sütőpapírral letakarva sütőbabbal töltjük meg a formát. Kb. 12 db 12 cm átmérőjű formára elég a tészta.
  3. 160 fokos sütőben hőlégkeverésen 10 percig sütjük, míg a széle el nem kezd színesedni. Ekkor kivesszük, a babot, és a sütőpapírt kiemeljük, a tésztát megkenjük a maradék tojássárgájával, és visszatesszük a sütőbe további 5 percre, majd kivesszük hűlni.
  4. Míg a tésztánk sül/hűl, addig kikeverjük a krémet. 50 dkg mascarponét, másfél dl tejfölt kikeverünk 14 dkg cukorral, a vaníliával és az őrölt kardamommal, valamint fél citrom levével és reszelt héjával. Végül egyenként belekeverjük a tojásokat folyamatos keverés mellett.
  5. A krémes folyadékkal feltöltjük a tésztakosarakat (ne teljesen tele, mert duzzadni fog), és gyümölcsszemeket teszünk bele (ízlés szerinti mennyiséget).
  6. 140 fokos sütőbe toljuk hőlégkeverésre, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kezd a közepe is megszilárdulni, de még kissé remegős. Ügyeljünk rá, hogy a széle se nagyon színesedjen el.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 12x12
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6730
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mini gyümölcsös sajttorták
Évi néni 1830 recept

Kedves ismerősömnek készítettem meglepetés tortának ezt a finomságot, és így magunknak is néhány kicsi tortát. Úgyhogy jó néhány embert megleptem, mert a kicsik közül is kínáltam kollégáimnak.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...