r
Nosalty Logó

Mini gesztenyés leveles csigák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Indigo
Mini gesztenyés leveles csigák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 384 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    200.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1535 kcal
  • 8% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 0% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • B6 vitamin:
  • B12 Vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    0 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    0 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiengedett leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, inkább hosszabb legyen, mint széles.
  2. A gesztenyepürére öntjük a tejet (kb. 1evőkanálnyi kivételével), hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a rum aromát. (Az arománál nem írtam mennyiséget, én nagyon keveset tettem bele, kb. a bolti aromának az 1/4 részét, és így lett tökéletes.)
  3. A gesztenyepürét a hozzáadott alapanyagokkal együtt villával összetörjük, fellazítjuk.
  4. Rákenjük a masszát a kinyújtott leveles tésztára, vékonyan, egyenletesen.
  5. A tésztát feltekerjük, a hosszabbik oldala felől hajtva, majd kis korongokat szeletelünk belőle.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé fektetjük a csigákat, a kihagyott kevéske tejjel megkenjük a tetejüket, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 202
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 22917
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Ajánló

Tej helyett tojással is megkenhető a teteje, akkor pirultabb lesz. De sápadtan is tökéletes az íze :) Porcukorral, édesítővel megszórható a teteje.  

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Ez a kis desszert amilyen egyszerű, olyan finom és mutatós lett. Nagyon rövid idő alatt elkészül, de annak sem kellett több idő, hogy elfogyjon, pillanatok alatt kiürült a tálca.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...