Minden alkalomhoz illő túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
5g rétesliszt18 kcal
-
8 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A töltelékhez
-
83g növényi tejszín209 kcal
-
83g tehéntúró123 kcal
-
13 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
10g nutella54 kcal
Összesen
578
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
30g rétesliszt109 kcal
-
46 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A töltelékhez
-
500g növényi tejszín1255 kcal
-
500g tehéntúró735 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
60g nutella323 kcal
Összesen
3465
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
12.8g tojás16 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
1.7g finomliszt6 kcal
-
1.7g rétesliszt6 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A töltelékhez
-
29.1g növényi tejszín73 kcal
-
29.1g tehéntúró43 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
9.9g citrom2 kcal
-
5.8g tejföl12 kcal
-
3.5g nutella19 kcal
Összesen
203
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 36.8 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 992.3 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 168 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 122 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.3 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 111.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
578
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 137.8 g
Zsír
-
Összesen 220.7 g
-
Telített zsírsav 172 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 819 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5953.5 g
-
Cink 1305 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 738 mg
-
Vas 1010 mg
-
Magnézium 225 mg
-
Foszfor 1756 mg
-
Nátrium 730 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 235.6 g
-
Cukor 134 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 668.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 531 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 616 mg
-
Retinol - A vitamin: 525 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1015 micro
Összesen
3465
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.3 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 59 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 35 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
203
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
2 evőkanál rétesliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez
-
500 ml növényi tejszín
-
500 g tehéntúró
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 dl tejföl
Elkészítés
A tésztához
- Bekapcsoljuk a sütőt, kivajazzuk, és lisztezzük a tepsit, és míg melegszik, addig megcsináljuk a piskótatésztát.
- A tojásfehérjéket habosra verjük, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrot Ha a cukor teljesen elolvadt, mehet bele a 4 tojássárgája egyesével. Ha ezt is eldolgoztuk, hozzáadjuk a kakaót.
- A végén 1-es fokozatra kapcsoljuk a habverőt, és lassan, óvatos keverőmozdulatokkal hozzáadjuk a lisztet. (Nehogy összetörjük a habot.)
- Betesszük a sütőbe egy tetszés szerinti formában. Végezzünk a sütés végén tűpróbát!
- A töltelékhez (csak akkor rakjuk rá a tésztára, ha teljesen kihűlt!) a tejszínhab kb. 2/3-át (hogy maradjon a díszítéshez) felverjük. A túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt összedolgozzuk egy tálban, végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot. Nagyon óvatosan, hogy ne törjük össze a habot!
- Ha mindennel elkészültünk, kivesszük a hideg piskótát a tortaformából, elmossuk a formát. Majd visszarakjuk bele a piskótát. Ezután megkenjük a piskótát Nutellával, és erre mehet a finom túrós masszánk.
- 1 éjszakára betesszük pihenni a hűtőbe (ki kell bírni, megéri!), hogy jól összeérjenek az ízek, és megtartsa a formáját a torta.
- Tálalás előtt vegyük ki a tortát a formából, kenjük meg a torta tetejét Nutellával (kicsit én megolvasztottam, mert eléggé felszedi a túrót a tetejéről), ezután keményre verjük a tejszínhabot tetszés szerint díszítjük a habbal. Ha Hulala habot használunk, semmilyen fixáló nem kell bele! Gyönyörűen megtartja a formáját! Jó étvágyat! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 12288
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.
Ajánló
Mi Nutellával szoktuk megbolondítani, de rakhattok rá idei friss gyümölcsöket is!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ezt a receptet még régebben találtam, azóta már jópárszor elkészítettem! Mindig nagy sikere volt a családban, a csapatban és a cégnél! Kinézetének csak képzeletetek szabhat határt! Hajrá! :)