r
Nosalty Logó

Milky szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Milky szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Összesen 5053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5814.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1687 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2709 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 5053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. Válasszuk szét a tojásfehérjét, a sárgáját. Verjünk kemény habot a sóval a tojásfehérjékből, majd felváltva, egyenként dolgozzuk bele a tojássárgákat és a cukrokat.
  2. Fokozatosan adjuk hozzá az összekevert sütőporos, kakaós lisztet és a meleg vizet is.
  3. Öntsük a masszát egy 30×40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre. Nem árt a tűpróba.
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt. A kész piskótát hosszában vágjuk ketté.
  5. Tegyük egy tálcára az egyik darab tésztát, kenjük rá a krém felét, és óvatosan öntsük rá a csokoládéöntet felét is. Majd a csokiöntet tetejére tegyük rá a tészta másik felét, kenjük rá a maradék krémet, és öntsük rá a maradék csoki öntetet is.
  6. Pár órára tegyük hűtőbe, majd tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.

Csokiöntet

  1. Melegítsük fel a tejet, a margarint, majd tegyük bele az apróra tördelt csokoládékat, a cukrot, és pár perc alatt kis lángon olvasszuk össze. Teljes homogénre keverve hagyjuk egy kicsit hűlni.

Krém

  1. A tejet a keményítővel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha-néha keverjünk bele.
  2. Kihűlés után lazítsuk fel 0,5 dl tejszínnel, majd a vajjal habosítsuk alaposan ki. Óvatosan dolgozzuk bele a maradék tejszínből vert kemény habot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 14971
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, könnyű, szaftos, krémes sütemény, középen is csokoládéval. Tortának is ajánlom.

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...