r
Nosalty Logó

Milky szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Milky szelet
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

421
Kalória
7.3g
Fehérje
32.9g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
35.3g
Víz
133.4g
Koleszterin
2.3g
Rost
19.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Összesen 5053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Kakaós piskóta

Csokiöntet

Krém

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    354.7 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5814.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1687 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.2 g
  • Cukor
    238 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    423.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    273 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    979 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2709 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    963 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1529 micro
Összesen 5053 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. Válasszuk szét a tojásfehérjét, a sárgáját. Verjünk kemény habot a sóval a tojásfehérjékből, majd felváltva, egyenként dolgozzuk bele a tojássárgákat és a cukrokat.
  2. Fokozatosan adjuk hozzá az összekevert sütőporos, kakaós lisztet és a meleg vizet is.
  3. Öntsük a masszát egy 30×40 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre. Nem árt a tűpróba.
  4. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan távolítsuk el róla a sütőpapírt. A kész piskótát hosszában vágjuk ketté.
  5. Tegyük egy tálcára az egyik darab tésztát, kenjük rá a krém felét, és óvatosan öntsük rá a csokoládéöntet felét is. Majd a csokiöntet tetejére tegyük rá a tészta másik felét, kenjük rá a maradék krémet, és öntsük rá a maradék csoki öntetet is.
  6. Pár órára tegyük hűtőbe, majd tetszés szerinti szeletekre vágva szervírozzuk.

Csokiöntet

  1. Melegítsük fel a tejet, a margarint, majd tegyük bele az apróra tördelt csokoládékat, a cukrot, és pár perc alatt kis lángon olvasszuk össze. Teljes homogénre keverve hagyjuk egy kicsit hűlni.

Krém

  1. A tejet a keményítővel, a cukorral csomómentesre keverjük, majd közepes lángon sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, néha-néha keverjünk bele.
  2. Kihűlés után lazítsuk fel 0,5 dl tejszínnel, majd a vajjal habosítsuk alaposan ki. Óvatosan dolgozzuk bele a maradék tejszínből vert kemény habot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 × 40

Egy nagyon finom, könnyű, szaftos, krémes sütemény, középen is csokoládéval. Tortának is ajánlom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Fokhagymás csülök tepsiben sütve

A családban egyedül én szeretem a csülköt, ezzel most magamnak kedveskedtem. Nem egy könnyű és diétás étel, de ritkán azt hiszem megengedhető. Paprikás krumplival és savanyú ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!