r
Nosalty Logó

A tökéletes milánói makaróni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
A tökéletes milánói makaróni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 386 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2552.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    1877 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 386 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12761 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1854 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    9383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1167.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1018 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    783 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2789 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    473 micro
Összesen 1927 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6127 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott sonkát elkezdjük pirítani olívaolajon, majd miután színt kapott, rádobjuk az aprított vöröshagymát és együtt pároljuk tovább.
  2. Megszórjuk a szárított oregánóval és bazsalikommal, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott csiperkegombát is.
  3. Addig pirítjuk, amíg a gomba össze nem esik és levet ereszt, majd azt kissé elfőzzük. Erre jöhet a passzírozott paradicsom, ami után az egészet jól összefőzzük. A szószt ízesítjük sóval, borssal, egy kevés cukorral és friss oregánóval.
  4. Az elkészült szószhoz hozzáadjuk az al dentére főtt makaróni tésztát, elkeverjük és pár percig rotyogtatjuk a szószban.
  5. Tálaláskor megszórjuk bőségesen trappista sajttal.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 308
  • Össznézettség: 10437
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tökéletes milánói makaróni
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A milánói egy igazi klasszik, retró kaja, sokunk kedvence, főleg gyerekkorunkból. Engem és tesómat legalábbis teljesen felcsigázott az összekevert maszatos tészta. A menzán is imádtuk, mindig repetáztunk belőle. Szinte emlékszem, milyen volt az első: tészta, paradicsomszósz, gomba, sonka, sajt = tökéletes kombináció. Menzakaja lévén igencsak alulértékelt fogás, pedig többet tud ez annál, mint amit gondolnátok. A jó minőségű alapanyagok és a gondos elkészítés a titka a jó milánóinak. De bevallom szerintem még a rossz is tud finom lenni, annyira elfogult vagyok. Igaz, semmi köze az olaszokhoz, de simán elmenne itáliai tésztafogásnak. Sőt, ha az olaszok találkoznának ezzel a recepttel, biztosan magukénak akarnák tudni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...