Milánói Gabys konyhájából
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
117g sertéslapocka275 kcal
-
83g spagetti tészta309 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
33g gomba7 kcal
-
25g lángolt kolbász113 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
19 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g ketchup3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g sajt88 kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
700g sertéslapocka1652 kcal
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
200g gomba43 kcal
-
150g lángolt kolbász678 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
140g sűrített paradicsom115 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g ketchup15 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g sajt528 kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
34.2g sertéslapocka81 kcal
-
24.4g spagetti tészta91 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
4.9g füstölt szalonna32 kcal
-
9.8g gomba2 kcal
-
7.3g lángolt kolbász33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
6.8g sűrített paradicsom6 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g ketchup1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.3g sajt26 kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.6 g
Zsír
-
Összesen 51.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1618.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 219 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 527 mg
-
Nátrium 682 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 159 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 100 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 89 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7013 micro
-
Lut-zea 29 micro
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 273.9 g
Zsír
-
Összesen 306.9 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9709.1 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 544 mg
-
Kálcium 1314 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 525 mg
-
Foszfor 3160 mg
-
Nátrium 4093 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 420.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 953.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 602 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 535 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1322 micro
-
Kolin: 618 mg
-
Retinol - A vitamin: 487 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 1383 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 42079 micro
-
Lut-zea 174 micro
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 474.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2055 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
-
500 g spagetti tészta
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
10 dkg füstölt szalonna
-
20 dkg gomba
-
4 db babérlevél
-
140 g sűrített paradicsom
-
1 ek oregánó
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A füstölt szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, ha készegy tálba a pörcöket kiszedjük.
- A szalonna zsírjában a megpucolt, apróra vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk.
- Ha kész, beletesszük az apróra vágottgombátés az egészbabérleveleket, picit sózzuk, pároljuk, ha levet engedett,hozzátesszük a darálthúst, oregánót. Közepes lángon kevergetve főzzük, míg a hús kifehéredik és morzsáira szétesik.
- Beletesszük a félbe, majd kockákra vágott kolbászt (tartsuk forró víz alá egy kicsit, utána a"bőre" könnyen lehúzható), lefedjük -néha megkeverjük-takarékon főzzük kb. 15-20 percet. Levesszük a fedőt, kevergetve elpárologtatjuk a keletkezett levet.
- Beletesszük a paradicsompürét, ízlés szerint ketchupot, a pörcöket és ha kell, oregánóval, sóval utánaízesítünk, egyet még "rottyantunk" rajta és kész.
- Közben a spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, mi a mártással összekeverjük, de a spagetti tetejére halmozva is lehet tálalni.
- Reszelt sajttal kínáljuk.
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 97
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 10264
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Az eredeti -általam adott receptnév- milánói-férj módra-Gabystól. Nagyon sajnálom, hogy megváltoztatták, mert ez a párom kreációja.... és akkor a története: Kedvenceim közé tartoznak az olasz tésztaféleségek. A milánóit is -természetesen- mindig én csináltam. Aztán úgy alakult, hogy nem értem rá főzni, és mire hazaértem, a férjem meglepett ezzel a milánóival. Kiderült, az összes szakácskönyvemet kiterítette, elolvasgatta, de valamiért egyik se tetszett neki igazán. Így szemezgetve belőlük amolyan "hályogkovács" módjára nekilátott főzni, szem előtt tartva, hogy ki nem állhatom az agyon paradicsomozott, kecsöpözött ételeket. Az ebédnél a gyerekeim halálra dicsérték, közölték innentől a férjem milánóija a nyerő. Ő büszke volt, én meg Oscar díjat kaphattam volna, olyan jól sikerült megsértődött képet vágnom:) Persze isteni volt, azóta - a milánói esetében - fordított a felállás a konyhában, én pucolok, darabolok, a párom meg főz:) Az "elkészítettem "15" alkalommal, természetesen a férjem elkészítette kb. darabszámra értendő:))))