r
Nosalty Logó

Milánói Gabys konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gabys
Milánói Gabys konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

929
Kalória
45.6g
Fehérje
70.1g
Szénhidrátok
51.2g
Zsír
159g
Víz
128.6g
Koleszterin
4.4g
Rost
7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 929 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 5582 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7013 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 929 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.9 g

Zsír

  • Összesen
    306.9 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9709.1 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    544 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    3160 mg
  • Nátrium
    4093 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    953.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    602 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    535 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1322 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1383 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    42079 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 5582 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2055 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, ha készegy tálba a pörcöket kiszedjük.
  2. A szalonna zsírjában a megpucolt, apróra vágott hagymát beletesszük, üvegesre pároljuk.
  3. Ha kész, beletesszük az apróra vágottgombátés az egészbabérleveleket, picit sózzuk, pároljuk, ha levet engedett,hozzátesszük a darálthúst, oregánót. Közepes lángon kevergetve főzzük, míg a hús kifehéredik és morzsáira szétesik.
  4. Beletesszük a félbe, majd kockákra vágott kolbászt (tartsuk forró víz alá egy kicsit, utána a"bőre" könnyen lehúzható), lefedjük -néha megkeverjük-takarékon főzzük kb. 15-20 percet. Levesszük a fedőt, kevergetve elpárologtatjuk a keletkezett levet.
  5. Beletesszük a paradicsompürét, ízlés szerint ketchupot, a pörcöket és ha kell, oregánóval, sóval utánaízesítünk, egyet még "rottyantunk" rajta és kész.
  6. Közben a spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, mi a mártással összekeverjük, de a spagetti tetejére halmozva is lehet tálalni.
  7. Reszelt sajttal kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Az eredeti -általam adott receptnév- milánói-férj módra-Gabystól. Nagyon sajnálom, hogy megváltoztatták, mert ez a párom kreációja.... és akkor a története: Kedvenceim közé tartoznak az olasz tésztaféleségek. A milánóit is -természetesen- mindig én csináltam. Aztán úgy alakult, hogy nem értem rá főzni, és mire hazaértem, a férjem meglepett ezzel a milánóival. Kiderült, az összes szakácskönyvemet kiterítette, elolvasgatta, de valamiért egyik se tetszett neki igazán. Így szemezgetve belőlük amolyan "hályogkovács" módjára nekilátott főzni, szem előtt tartva, hogy ki nem állhatom az agyon paradicsomozott, kecsöpözött ételeket. Az ebédnél a gyerekeim halálra dicsérték, közölték innentől a férjem milánóija a nyerő. Ő büszke volt, én meg Oscar díjat kaphattam volna, olyan jól sikerült megsértődött képet vágnom:) Persze isteni volt, azóta - a milánói esetében - fordított a felállás a konyhában, én pucolok, darabolok, a párom meg főz:) Az "elkészítettem "15" alkalommal, természetesen a férjem elkészítette kb. darabszámra értendő:))))

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán pad thai

A pad thai egy igazi finomság, amit igazából a szósz tesz nagyon ízletessé. Az hogy hús, tofu vagy zöldségek kerülnek hozzá, azt ízlés szerint el lehet dönteni. Mi most egy vegán pad ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!