r
Nosalty Logó

Mikulás sapkák

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évusss
Mikulás sapkák
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

1077
Kalória
15.8g
Fehérje
123.5g
Szénhidrátok
57.6g
Zsír
59.4g
Víz
180g
Koleszterin
3.4g
Rost
73.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 1077 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 4308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1077 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.2 g

Zsír

  • Összesen
    230.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3776 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1302 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.8 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    237.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 4308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 282 kcal

Elkészítés

Piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral és 4 evőkanál meleg vízzel addig keverjük, amíg a massza kifehéredik.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  5. A tojássárgás masszához felváltva adagoljuk a lisztes keveréket és a fehérjehabot. Óvatosan fakanállal összeforgatjuk.
  6. A tepsibe simítjuk a tésztát, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez

  1. A lisztet egy lábosba tesszük, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük.
  2. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt tejes krémet.

Díszítéshez

  1. Ha kihűlt a tészta, egy pici pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk ki belőle.
  2. A karikákat óvatosan körbekenjük egy kevés krémmel, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.
  3. Ha kész vagyunk a kenegetéssel, a maradék krémbe ízlés szerint piros ételfestéket keverünk, majd habzsákba töltjük.
  4. A sütik tetejére nyomunk a krémből kúpos alakban, hogy úgy nézzen ki, mint a mikulás sapkája.
  5. A sapkák tetejére 1-1 szem fehér francia drazsét nyomunk bojtnak. Tálaláskor a tányért megszórhatjuk kevés porcukorral, hogy "havas" legyen. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20

Kedvesemmel Mikuláskor még mindig gyereknek érezzük magunkat, ezért minden évben dugdosunk csokitélapókat egymás cipőjébe. Idén úgy gondoltam, hogy jó lenne valami újdonsággal előrukkolni. A sütit a hagyományos Hólabda ihlette, ami nagy népszerűségnek örvend nálunk. Kis alakítással készek is lettek ezek az apró, mikulássapkára emlékeztető sütemények. A reggeli mellé érkeztek meg a kis télapók, és volt meglepődés a látványtól.:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!