r
Nosalty Logó

Mézeskalács házikó kerttel (Mézeskalácsház 2.)

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
pezo
Mézeskalács házikó kerttel (Mézeskalácsház 2.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

A tojáshabhoz

Összesen 1449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

A tojáshabhoz

Összesen 5803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

A tojáshabhoz

Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 1449 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2443 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1327.8 g
  • Cukor
    852 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1132 micro
Összesen 5803 kcal
  • 5% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

  • 1 teáskanál porcukor (a hintéshez (havazás))

A tojáshabhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A házikóttetszés szerinti sablonról kivágjuk, amit sütőpapírra rajzolunk elő,majd a kinyújtott tésztára helyezve körbevágjuk.
  2. A hóembert 3 részből készítjük: egy nagyobb, egy kisebb golyóból és a kalapformából. Ezeket még melegen egy fogvájó segítségével egymáshoz rögzítjük.
  3. A fenyőfát 2 db fenyőformát kettévágva sütjük.
  4. Az összeállítás kissé időigényes, és jó, ha van segítség, amíg kicsit megköt a tojáshab (amit a porcukorral és citrommal kikeverve készítünk), jó ha valaki tudja tartani, így gyorsabban lehet haladni.
  5. Az összeállítás után jön az igazi öröm, amikor a tojáshabbal díszítjük, és porcukorral "havazzuk".
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 99241
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 15.

Ajánló

Szerintem ajándéknak is nagyon jó!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretek készülni az ünnepekre, és láttam több jó ötletet, amikből én ezt készítettem. A maradék tojáshabból készíthetünk "Karácsonyi hógolyókat".

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

A tojáshabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...