r
Nosalty Logó

Mézeskalács Eszter konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Eszter121
Mézeskalács Eszter konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Kiszúrt formák tetejére

Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Kiszúrt formák tetejére

Összesen 2643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Kiszúrt formák tetejére

Összesen 327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 442 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503.1 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1018 micro
Összesen 2643 kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kiszúrt formák tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük a porcukorral. Ezt követően hozzáadjuk a két tojást.
  2. Majd megolvasztjuk a mézet és a margarint is.
  3. Míg olvad a méz, addig a kimérjük a lisztet, és alaposan elkeverjük benne a szódabikarbónát.
  4. Amint megolvadt a méz illetve margarin, hozzáadjuk a porcukros masszánkhoz.
  5. Majd fokozatosan öntjük a lisztes keveréket.
  6. Nem áll össze rögtön a tészta, ezért kézzel összegyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.

Kiszúrt formák tetejére

  1. Egy egész tojást egy tojássárgájával felverünk, és a kinyújtott, kiszúrt formák tetejét megkenjük vele.
  2. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1515
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 18.

Ajánló

Még melegen meghintjük vaníliás- vagy porcukorral.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézeskalács Eszter konyhájából
Eszter121 22 recept

Soha nem sikerült olyan mézeskalácsot készíteni, ami meg is puhul, és még 2 hónap múlva se kemény. Ezt a receptet kedves kolléganőmtől kaptam, és hurrá, sütés után rögtön puha. :)

Hozzávalók

Tészta

Kiszúrt formák tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...