r
Nosalty Logó

Mézeskalács 21. - esküvőre

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
nekemannyima
Mézeskalács 21. - esküvőre
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 7805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 331 kcal
  • 6% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 649 kcal
  • 6% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3353.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    414 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    991 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1780.9 g
  • Cukor
    1018 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    338 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 7805 kcal
  • 6% Fehérje
  • 77% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot kb. egy dl vizzel felolvasztjuk, kihűtjük. Hozzáadjuk a mézeskalács fűszerrel elkevert liszthez.
  2. A többi hozzávalót is belekeverjük, és alaposan összedolgozzuk. Egy-két órára vagy másnapig a hűtőbe tesszük, ha nagyon puha.
  3. Mikor elővesszük, kettévesszük, lisztezett deszkán (asztalon) kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra. 6-7 cm-es szíveket szaggatunk. Sütőpapíros tepsibe kisütjük halvány barnára.
  4. Egy tojásfehérjét felverünk habbá, és a langyosra melegített porcukrot kanalanként hozzáadagoljuk. Habverővel jó sűrű masszát keverünk. Ha kihúzzuk, szinte megáll, annyira.
  5. Sütőpapírból vagy zsírpapírból (nem nylonzacskóból!) tölcsért formálunk, és megrajzoljuk a fehér dekoltázsos alak körvonalát..
  6. Másfél tojásfehérjét kikeverünk porcukorral, ezt egy kicsit hígabbra, mint az előzőt, és ecsettel kitöltjük a rajzolt szívet.
  7. A maradék tojásfehérjét jó sűrűre keverjük a porcukorral, és a fent leírt, új hajtogatott tölcsérrel a dekoltázsvonalat diszítjük. A dekorgyöngyöt egy-egy pöttyre ültejük, mintha nyaklánc vagy gomb lenne.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8194
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Ajánló

K.b 70 db szív készül ekkora mennyiségből. Érdemes egyszerre megsütni, akár egy hónappal az esküvő előtt. Én egy nap alatt megsütöttem, és diszítettem,de éjfél lett, mire végeztem. Két részletben érdemes díszíteni, mert másnapra igencsak éreztem a kezem. De úgy érzem, megérte :). A sütési időre azért írtam 5 percet, mert egy-egy adag kisütése kb. annyi idő. A forró sütőben előbb sülnek. Próbáltam a cukormáz száradását is sütőben siettetni, de nem volt jó ötlet, mert a tészta még dolgozott, és a cukormáz néhol megredpedezett. Mire egy díszítési művelettel végeztem, az elsők már annyira megszáradtak, hogy a következő fázissal folytathattam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nekemannyima 18 recept

Fiamnak lesz az esküvője. Köszönetajándékként a nők és gyerekek részére ezt találták a neten. (A férfiak házi pálinkát kapnak decis üvegben.) Nagyon sok receptet végignéztem, aztán eszembe jutott egyik tenisztársnőm, aki mézeskalácsos dinasztiához tartozik, hogy meginterjúvolom. Ő látott el jó tanáccsal, hogy pl. olvasszam meg a cukrot, ne tegyek a tésztába zsiradékot (akár a méz is elhagyható, de akkor a cukor mennyiségét kell növelni egy kicsit több vizzel. Ne nylonzacskóval, hanem zsirpapírral (sütőpapírral) hajlított zacskóval díszítsek. Szívem szerint nem tettem volna a tésztába szalakálit vagy szódabikarbónát, hiszen az egy kicsit deformálja a szíveket. De nem mertem kihagyni. A szívek aljára a gyerekek "logoját" ragasztottam a cukros masszával. Ez a cimke kerül a kis pálinkásüvegekre is.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...