r
Nosalty Logó

Mézes-tejfölös felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Mézes-tejfölös felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1082.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    436 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 941 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.8 g

Zsír

  • Összesen
    101.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    883 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    871 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 1882 kcal
  • 6% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojások sárgáját a tejföllel, a mézzel, a liszttel és a keményítővel csomómentesre keverjük.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8278
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, könnyű, finom és egészséges (ha a mézet nézzük, ami legalábbis egészségesebb a cukornál). Kell ennél több? :) Egyébként a Kaptári Kaptár mézes receptversenyére találtam ki, de végül nem ezt küldtem be.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...