Mézes püspökkenyér
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.5 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1383.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 238 mg
-
Foszfor 686 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 426.1 g
-
Cukor 217 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 144.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 330 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
- 6% Fehérje
- 66% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
-
2 db tojás
-
5 dkg porcukor
-
2 késhegynyi szódabikarbóna
-
20 dkg méz
Elkészítés
- Az egész tojásokat, a szódabikarbónát és a porcukrot nagyon habosra alaposan kikeverjük, 4-5 perc alatt.
- Hozzáadjuk a langyos mézet és a lisztet, fűszereket, egyneművé kavarjuk.
- Püskökkenyér formát teljesen kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a masszát. Ha szeretnénk magokat szórni rá, tegyük meg.
- Forró sütőben (200-210 fokon) légkeveréssel süssük 5 percig, majd mérsékeljük a hőfokot 150-160 fokra, és süssük készre a süteményt (sütőtől függően 20-30 perc). Tűpróbával ellenőrizzük nem ragad-e a tészta.
- A kisült tésztát borítsuk rácsra, azonnal húzzuk le róla a papírt, hagyjuk teljesn kihűlni. Az eredeti recept csak másnap ajánlja szelni a tésztát.
- Folpack-ba csomagolva hetekig friss marad.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8561
- Feltöltés dátuma: 2012. október 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Tudom, még csak október van, de kezembe került ez a recept és ki kellett próbálnom, hogy használható lesz-e a karácsonyi repertoárba. Lisztérzékenyként a karácsony az év legnehezebb időszaka, mert élénken élnek még bennem a szeretett ízek, a sütemények puhasága és ezek nem mindig reprodukálhatók gluténmentes verzióban. Ez a mézeskalács tészta nagyon jó alapanyag: erős, karakán mézes, édes ízélmény, amit legközelebb biztos próbálok kicsit tompítani citrom-vagy narancshéjjal, esetleg lével is, és elkészítek hozzá majd egy citrommázat is... Kávé mellé lekvárral is el tudom képzelni. :) Nálunk nem volt lehetősége egy napot állni a süteménynek, pár órás hűlés után szeltem. Nem tudom másnapra mennyire marad puha, de most nagyon kellemes, nem sűrű állagú volt. Sütésre vonatkozó információ nemigen volt az eredeti receptben csak annyi, hogy az első 5 percben erős tűzön, majd közepes hőfokon kell sütni. 5 perc után már barna a teteje, nekem a továbbiakban nem égett meg, de akinek erősebben süt a sütője, borítsa be alufóliával. Számítsunk rá: a teteje be fog repedezni, de emlékeim szerint a réteslisztből készülő püspökkenyér is hasonlóan viselkedik. :)