r
Nosalty Logó

Mézes-mustáros csirkeragu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Zsuzsamama56
Mézes-mustáros csirkeragu
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

504
Kalória
60g
Fehérje
31.2g
Szénhidrátok
12.8g
Zsír
378.6g
Víz
200g
Koleszterin
4.5g
Rost
18.9g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2014 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    378.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    862 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7955 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 504 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    240 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4768.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    516 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    2598 mg
  • Nátrium
    972 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1514.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3447 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    31819 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    3435 micro
Összesen 2014 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    612 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vagy apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, és 5 dkg vajon pároljuk meg, majd a húst keverjük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és a csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát is tegyük bele. Jól keverjük el, majd a borral és egy kevés vízzel öntsük fel.
  3. Főzzük puhára, majd a mustárt a tejszínnel és a liszttel keverjük csomómentesre, és a mézzel, citromhéjjal, citromlével ízesítsük.
  4. Lassan keverjük hozzá a raguhoz, és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
  5. 1-2 perc alatt elkészül, és kínáljuk penne tésztával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Nagyon finom, pikáns ízvilágú ez a ragu, csak ajánlani tudom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!