Mézes-mandulás zserbó másként
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mézes lapokhoz
-
38g finomliszt137 kcal
-
4g barna cukor16 kcal
-
8g méz25 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g margarin12 kcal
-
3g tej2 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
155 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
4g barna cukor16 kcal
A tetejére
-
10g csokoládé55 kcal
-
24 kcal
Összesen
602
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mézes lapokhoz
-
225g finomliszt819 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
-
50g méz152 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
20g tej11 kcal
-
0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A töltelékhez
-
334g sárgabaracklekvár929 kcal
-
150g mandula885 kcal
-
25g barna cukor95 kcal
A tetejére
-
60g csokoládé328 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
3597
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
A mézes lapokhoz
-
23.1g finomliszt84 kcal
-
2.6g barna cukor10 kcal
-
5.1g méz16 kcal
-
5.7g tojás7 kcal
-
1g margarin7 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
34.4g sárgabaracklekvár96 kcal
-
15.4g mandula91 kcal
-
2.6g barna cukor10 kcal
A tetejére
-
6.2g csokoládé34 kcal
-
1.6g napraforgó olaj15 kcal
Összesen
371
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 548.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.1 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 30.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
Összesen
602
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 66.4 g
Zsír
-
Összesen 129.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3289.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 730 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 565 mg
-
Foszfor 1450 mg
-
Nátrium 407 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 558.3 g
-
Cukor 289 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 183.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 281 mg
-
Retinol - A vitamin: 154 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 304 micro
Összesen
3597
kcal
- 7% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
371
kcal
Hozzávalók
A mézes lapokhoz
-
225 g finomliszt
-
25 g barna cukor
-
2 ek méz
-
1 db tojás
-
1 ek margarin
-
2 ek tej
-
1 csipet szódabikarbóna
-
1 kk sütőpor
A töltelékhez
-
334 g sárgabaracklekvár
-
25 g barna cukor
A tetejére
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A mézes lapokhoz
- A tésztához minden hozzávalót szemrebbenés nélkül berámolunk a kenyérsütőbe.
- Dagasztóprogramon hagyjuk, hogy a gép összegyúrja, vagy robotgép dagasztófejével simára keverjük.
- 4 részre osztjuk a tésztát, és kinyújtjuk kb. 30 x 20cm-es lapokká.
- Egy tepsi hátulján 6-7 perc alatt kisütjük őket (gyorsan sül, figyelj rá nagyon!). Hagyjuk egy picit hűlni.
- Közben egy serpenyőben vizet forralunk, beleállítunk egy kicsi, hőálló edényt, beleszórjuk a csokit, és ráöntjük az olajat. Ha már gyöngyözik a víz alatta, kicsire vesszük a lángot, és addig kevergetjük a csokit, amíg szép, egyenletesen folyós és fényes lesz, majd tegyük félre.
- A töltelékhez a finomra őrölt mandulát elkeverjük a barna cukorral.
- Összeállítjuk a süteményt: egy mézes lapot megkenünk lekvárral, megszórjuk a mandulás keverékkel, majd egy réteg lekvár, egy réteg mandulás keverék, egy lap, és így tovább, míg a lapok elfogynak.
- Az utolsó lapot csak a halom tetejére fektetjük, és bevonjuk a csokival (én galuska-szaggató lapátot használok, az elég széles és lapos csoki-kenéshez).
- Hűtőbe tesszük legalább egy órára, de másnap még sokkal jobb, ha a tészta már megszívta magát a lekvárral!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 10419
- Feltöltés dátuma: 2010. június 06.
Ajánló
Könnyű ebéd után kiadós desszert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Rengetegszer került a szemem elé a híres Mézes krémes, sokszor terveztem, hogy megcsinálom, mert egyszerű, gyors, mégis, valahogy sosem jutottam el odáig. Tegnap zserbót ígértem az uramnak, de elmaradt, hát úgy gondoltam, ma összefésülöm a kettőt, amikor kiderült, hogy elfogyott itthon a dió, ellenben van vagy 3 kiló mandula. Így született a mandulás-mézes hamis zserbó. :) Egészségetekre! :)