r
Nosalty Logó

Mézes krémes szelet Évi nénitől

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Mézes krémes szelet Évi nénitől
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

716
Kalória
8.6g
Fehérje
104.5g
Szénhidrátok
29.2g
Zsír
34.5g
Víz
75.9g
Koleszterin
2.8g
Rost
55g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    350.8 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4811.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1254.1 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    414.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 8573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat dagasztógépben összekeverjük, fóliában hűtőbe tesszük 0,5-1 órára pihenni.
  2. Addig elkészítjük a krémet.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen.
  4. A tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk vékonyra, amekkora a tepsink (az enyém 39x33 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, 5 perc alatt megsütjük. Tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra fektetjük kihűlni.
  5. Amikor megsült mind a négy lap, elkészítjük a rétegeket.

A krémhez

  1. Közben 6 dl tejet felforralunk, a maradék 2 dl-t hidegen hagyjuk, és elkeverjük benne a 2 csomag pudingport, hozzáadjuk 1 rúd vanília kikapart magjait. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük a pudingos tejet, és habverővel folyamatosan keverve besűrítjük.
  2. Ha elég sűrű, levesszük a tűzről, vízfürdőben lehűtjük (csak ha nem szeretnénk sokat várni).
  3. A margarint a porrá őrölt gyümölcscukorral habosra keverjük, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és ha teszünk bele citromot, akkor azt is.

A töltelékhez

  1. 1 süteménylap --> ezen egyenletesen szétterítjük a puding felét --> majd újabb süteménylap --> ezen elterítjük a baracklekvárt --> harmadik süteménylap --> a puding másik fele kerül rá --> negyedik süteménylappal befedjük.

A mázhoz

  1. Az olajjal elkevert, vízgőz felett felolvasztott csokoládé kerül az utolsó rétegre.
  2. Egy éjszakára hűtőbe tesszük puhulni. Másnapra lesz finom puha.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Csilla barátnőm kínált meg ezzel a finom kis házi süteménnyel. Még soha nem kóstoltam ilyet, de a kóstolót követően azonnal a tettek mezejére léptem, és talán már másnap elkészítettem az ő instrukciói alapján. Tetemes mennyiség lett belőle, de rajtunk nem fogott ki. Már csak néhány karcsú szelet árválkodik a hűtőben, attól tartok nem sokáig. Hűtőben tartva néhány napig elfogyasztható, élvezetes édesség.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Bejglicsiga cukormentesen

Kicsit újragondoltuk a klasszikus bejglit és csigaformában álmodtuk meg az új kedvencünket, ráadásul cukormentesen! Természetesen mákos és diós töltelékű egyaránt készült, hogy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!