Mézes krémes szelet Évi nénitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
10g gyümölcscukor37 kcal
-
8g méz25 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
5g sertészsír45 kcal
-
0 kcal
-
9g tojás12 kcal
A krémhez
-
67g tej37 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
13g gyümölcscukor46 kcal
-
29 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
93 kcal
A mázhoz
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
2g szőlőmagolaj15 kcal
Összesen
716
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
120g gyümölcscukor442 kcal
-
100g méz304 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
A krémhez
-
800g tej448 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
150g gyümölcscukor552 kcal
-
343 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelékhez
-
400g sárgabaracklekvár1112 kcal
A mázhoz
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
20g szőlőmagolaj177 kcal
Összesen
8573
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
17.4g finomliszt63 kcal
-
4.2g gyümölcscukor15 kcal
-
3.5g méz11 kcal
-
2.8g tejföl6 kcal
-
2.1g sertészsír19 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
A krémhez
-
27.8g tej16 kcal
-
6.9g vaj50 kcal
-
5.2g gyümölcscukor19 kcal
-
3.1g vaníliás pudingpor12 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
A töltelékhez
-
13.9g sárgabaracklekvár39 kcal
A mázhoz
-
6.9g étcsokoládé38 kcal
-
0.7g szőlőmagolaj6 kcal
Összesen
299
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 400.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 115 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.5 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
716
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 350.8 g
-
Telített zsírsav 183 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 910 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4811.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 223 mg
-
Kálcium 1380 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 450 mg
-
Foszfor 1348 mg
-
Nátrium 1363 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1254.1 g
-
Cukor 660 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 414.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1626 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 465 mg
-
Retinol - A vitamin: 1594 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 649 micro
Összesen
8573
kcal
- 5% Fehérje
- 59% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
4 ek méz
-
4 ek tejföl
-
1 kk szódabikarbóna
-
2 db tojás
A krémhez
-
8 dl tej
-
2 csomag vaníliás pudingpor
-
1 citromból nyert citromlé
A töltelékhez
-
40 dkg sárgabaracklekvár
A mázhoz
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához valókat dagasztógépben összekeverjük, fóliában hűtőbe tesszük 0,5-1 órára pihenni.
- Addig elkészítjük a krémet.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen.
- A tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk vékonyra, amekkora a tepsink (az enyém 39x33 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, 5 perc alatt megsütjük. Tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra fektetjük kihűlni.
- Amikor megsült mind a négy lap, elkészítjük a rétegeket.
A krémhez
- Közben 6 dl tejet felforralunk, a maradék 2 dl-t hidegen hagyjuk, és elkeverjük benne a 2 csomag pudingport, hozzáadjuk 1 rúd vanília kikapart magjait. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük a pudingos tejet, és habverővel folyamatosan keverve besűrítjük.
- Ha elég sűrű, levesszük a tűzről, vízfürdőben lehűtjük (csak ha nem szeretnénk sokat várni).
- A margarint a porrá őrölt gyümölcscukorral habosra keverjük, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és ha teszünk bele citromot, akkor azt is.
A töltelékhez
- 1 süteménylap --> ezen egyenletesen szétterítjük a puding felét --> majd újabb süteménylap --> ezen elterítjük a baracklekvárt --> harmadik süteménylap --> a puding másik fele kerül rá --> negyedik süteménylappal befedjük.
A mázhoz
- Az olajjal elkevert, vízgőz felett felolvasztott csokoládé kerül az utolsó rétegre.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük puhulni. Másnapra lesz finom puha.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 39x33
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 10569
- Feltöltés dátuma: 2013. május 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Csilla barátnőm kínált meg ezzel a finom kis házi süteménnyel. Még soha nem kóstoltam ilyet, de a kóstolót követően azonnal a tettek mezejére léptem, és talán már másnap elkészítettem az ő instrukciói alapján. Tetemes mennyiség lett belőle, de rajtunk nem fogott ki. Már csak néhány karcsú szelet árválkodik a hűtőben, attól tartok nem sokáig. Hűtőben tartva néhány napig elfogyasztható, élvezetes édesség.