Mézes-diós parfétálka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 34% Zsír
A parféhoz
-
63g habtejszín183 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
13g méz38 kcal
-
20g dió131 kcal
A tálaláshoz tálkánként
Összesen
378
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 34% Zsír
A parféhoz
-
250g habtejszín730 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
50g méz152 kcal
-
80g dió523 kcal
A tálaláshoz tálkánként
Összesen
1508
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 175 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
378
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 136 g
-
Telített zsírsav 54 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 278 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 997 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 171.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 698 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 685 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
1508
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 34% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 33.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 248.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 171 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
377
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A parféhoz
- A parféhoz a tejszínt habbá verjük, közben hozzáadjuk a porcukrot.
- A tejszínhabba forgatjuk a mézet.
- A tejszínhab felét egy fedeles dobozba simítjuk, megszórjuk az őrölt vagy durvára vágott dióval, erre simítjuk a mézes tejszínhab másik felét, a dobozt lefedjük és legalább 3 órára mélyhűtőbe tesszük.
- Ezt követően a parfét egy kanál segítségével tálkába szaggatjuk (szeletelhetjük is), mézet csorgatunk rá és megszórjuk pörkölt dióval. (A parfé nem fagy meg túl keményre, ezért könnyen tudunk vele bánni.)
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4486
- Feltöltés dátuma: 2010. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az elkészítését tekintve kevés, ennél egyszerűbb desszert létezhet:). A maradék felvert tejszínhab hasznosítására gondoltam ki. Méz, dió, kevés cukor és tejszínhab kell hozzá, valamint egy csipet türelem, ami a pár órás hűtési idő kivárását jelenti. A végeredmény kárpótol mindenért....