r
Nosalty Logó

Mézes-diós-almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Mézes-diós-almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 763 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6094 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 187 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 763 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    271.3 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5676.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1346 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2574 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    879.6 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    1773.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1575 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    207 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 6094 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba öntjük, és jól összegyúrjuk. A jól kidolgozott tésztát hagyjuk pihenni kb. 30 percet, addig a tölteléket elkészítjük.
  2. A pihent tésztát kétfelé osztjuk, majd az egyiket kinyújtjuk, és a kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával. Megszórjuk a darált dióval, majd elegyengetjük rajta a kihűlt, párolt almát.
  3. Erre rátesszük a kinyújtott második tésztát, ezt is megszurkáljuk. Lekenjük a tetejét felvert tojás sárgájával, és megszórjuk a durvára vágott dióval.
  4. 180 fokon előmelegített sütőben sütjük, kb. 50 percig.
  5. Kisült, hagyjuk kihűlni, felkockázzuk, és porcukorral meghintve tálalhatjuk is.

Töltelék

  1. A lereszelt almát, a mézzel, a fahéjjal és a citromlével egy lábosban kiforraljuk, majd félretesszük hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x40
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2368
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes-diós-almás pite
Smaragd konyha 149 recept

A tészta omlós, a töltelék zamatosan almás, és a tetején a kis diódarabok ropogósak..hmm... nagyon finom!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...