r
Nosalty Logó

Mézes aprósütemény Művészúr konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Mézes aprósütemény Művészúr konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 3605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A bevonathoz

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 904 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5095.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1122 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    2274 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    720.2 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    818 micro
Összesen 3605 kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta anyagait összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk ki belőle.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük.
  4. A sütiket az olvasztott mézbe mártjuk, majd kókuszreszelékbe, kakaóporba, dió-mogyoró reszelékbe forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3379
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 18.

Ajánló

Kávé, tea mellé süteménynek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes aprósütemény Művészúr konyhájából
NapsütötteVidékünkön 175 recept

Nagyon sokáig puha. A titok a sok méz, és a kevés száraz alapanyag! Rengetegféleképpen díszíthetjük. Én kókusz-chipset szórtam rá, így igazán szép lett. De nem a szépség a lényeg, hanem az íz. :) Nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...