r
Nosalty Logó

Meyer lemon curd

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Meyer lemon curd
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 1959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.1 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.3 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 1959 kcal
  • 4% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A citrom levét, héját, a cukrot és a tojásokat egy tálba tesszük.
  2. Kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd vízgőz felett alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk vele, mert ha nem keverjük, akkor könnyen citromos rántotta lehet a vége, ráadásul hirtelen besűrűsödik! Ha elkészült, elzárjuk alatta a lángot.
  3. A még meleg tojásos krémhez hozzáadjuk a vajat, majd elektromos habverővel addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne az összes vaj.
  • Receptkönyvben: 474
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18149
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi angol specialitás. Bársonyos, citromos vajkrém, amit első sorban tartletekhez használnak, azaz ezzel töltik meg a vajas tésztás minipitéket. Ezen felül kiváló kísérője lehet a reggeli pirítósnak, vagy egy-egy szelet finom gyümölcskenyérnek! Én ezt az adagot Meyer-citromból készítettem. Ennek a fajtának az érdekessége, hogy elsőre inkább hasonlít egy narancsra, mintsem citromra. Nagyon illatos, vékony a héja és elképesztően lédús. Sokkal visszafogottabb íze van, mint a hagyományos társainak, inkább virágos. Könnyen felismerhető sima, halvány narancsos színe és igen erős, fűszeres illatáról. Tőlünk nyugatabbra igen nagy kultusza van már, ezzel szemben nálunk még alig ismerik. A zöldségesek sem, úgyhogy rendszerint nem is kérnek érte többet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...