Meyer lemon curd
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 156.1 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 916 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 799.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 341 mg
-
Nátrium 229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.3 g
-
Cukor 124 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 259.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1430 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 467 mg
-
Retinol - A vitamin: 1407 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 751 micro
- 4% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 26.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 155 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 43.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 238 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Elkészítés
- A citrom levét, héját, a cukrot és a tojásokat egy tálba tesszük.
- Kézi habverővel alaposan elkeverjük, majd vízgőz felett alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Vigyázzunk vele, mert ha nem keverjük, akkor könnyen citromos rántotta lehet a vége, ráadásul hirtelen besűrűsödik! Ha elkészült, elzárjuk alatta a lángot.
- A még meleg tojásos krémhez hozzáadjuk a vajat, majd elektromos habverővel addig keverjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne az összes vaj.
- Receptkönyvben: 474
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 18149
- Feltöltés dátuma: 2014. január 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Egy igazi angol specialitás. Bársonyos, citromos vajkrém, amit első sorban tartletekhez használnak, azaz ezzel töltik meg a vajas tésztás minipitéket. Ezen felül kiváló kísérője lehet a reggeli pirítósnak, vagy egy-egy szelet finom gyümölcskenyérnek! Én ezt az adagot Meyer-citromból készítettem. Ennek a fajtának az érdekessége, hogy elsőre inkább hasonlít egy narancsra, mintsem citromra. Nagyon illatos, vékony a héja és elképesztően lédús. Sokkal visszafogottabb íze van, mint a hagyományos társainak, inkább virágos. Könnyen felismerhető sima, halvány narancsos színe és igen erős, fűszeres illatáról. Tőlünk nyugatabbra igen nagy kultusza van már, ezzel szemben nálunk még alig ismerik. A zöldségesek sem, úgyhogy rendszerint nem is kérnek érte többet!