Metélőhagymás túróval töltött csirkemell
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 74 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.9 g
-
Cink 99 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 76 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 596 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.7 g
Zsír
-
Összesen 86.1 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2487.7 g
-
Cink 395 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 243 mg
-
Vas 304 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 851 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 409.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 462 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 197 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 113 micro
-
Kolin: 207 mg
-
Retinol - A vitamin: 263 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2382 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
- 15% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 334.4 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemellet megmossuk, majd a húsba egy-egy szép zsebet vágunk.
- Ízlésünknek megfelelő fűszerrel (jelen esetben köménymaggal és sóval) bedörzsöljük belülről (zseben keresztül) a húst.
- A bacont vagy szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk (pici olajat is tehetünk alá). A tűzről lehúzva, hozzákeverjük a finomra vágott metélőhagymát, összeforgatjuk. Hozzáadjuk a túrót, és összeállítjuk a tölteléket. Ízlés szerint sózzuk.
- A töltelékkel betöltjük a zsebeket, a nyílást összezárjuk egy-egy fogpiszkálóval.
- Tepsibe (jénai tálba - megfelelő méretű edénybe) tesszük a csirkemellet, a tetejét sózzuk, fűszerezzük. Kevés vizet (kb. kis kávéspohárnyi) vizet öntünk alá, lefedjük az edényt, és mehet a sütőbe.
- A sütőt maximális teljesítményre (250 fok) kapcsoljuk, és magára hagyjuk a csirkemellet. 20-25 perc elteltével - amikor a sütő előtt elmenve már érezzük az étel illatát :) -, mérsékeljük a hőfokot 200 fokra. Újabb 20 perc elteltével kivesszük a húst, és ha puhának látjuk, a tetejére tesszük a vajat, sütőbe vissza (immár fedő nélkül), ismét max. hőfok (ha van grill funkció), és pirosra sütjük a csirkemell tetejét.
- Köret ízlés szerint, viszont a hús alatt keletkező ízes mártás - is - isteni!
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 165
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 9594
- Feltöltés dátuma: 2011. november 03.
Ajánló
Vendégvárónak is tökéletes, hiszen gyorsan előkészíthető, utána már csak annyi a teendőnk vele, hogy kivegyük a sütőből, tálaljuk, és meghallgassuk az elismerő szavakat!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Ez ismét a minimális munkával valami finomat kategória :). Készítettem már csontozott csirke-/pulykamellből is, azzal is jó. Ma a délelőtti bevásárlásból 11-kor hazaérve várt a kihívás, hogy ebéd is kellene... A csirkemell már várt, de nem akartam csak natúr sütni, így gyorsan szétnéztem hűtőben, kertben, mivel lehet feldobni :). Mivel egészben, különösebb bolygatás nélkül sül a hús, így nagyon finom omlós, szaftos marad, nem szárad ki. Köretnek bármi illik mellé. 10 percnyi munkával pedig egy igazán finom, különleges ízű és kinézetű ételünk van. A metélőhagymát nagyon szeretem benne, mert ad egy kellemes, finom hagyma ízt, de nem marad hagymaszagunk tőle :-D.