r
Nosalty Logó

Mentaiko pasta másképpen (Kaviáros spagetti)

Oli
Mentaiko pasta másképpen (Kaviáros spagetti)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

931
Kalória
37.8g
Fehérje
103.6g
Szénhidrát
36.7g
Zsír
207.9g
Víz
544.6g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2237.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    578 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    207.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    853 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4475.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    207.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    415.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    785 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    794 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1706 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1183 micro
Összesen 1862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát al dente-re főzzük, leszűrjük.
  2. 3 perces lágytojást készítünk (asárgája folyós legyen).
  3. A lilahagymát apróra vágjuk, a vajon lassú tűz felett üvegesre pároljuk.
  4. Felcsavarjuk a tüzet, hozzáadjuk a bort és addig kevergetjük, míg besűrűsödik.
  5. Hozzáadjuk a csirkehúslevest, 2-3 percig főzzük, majd a tejszínt is, egyszer felforraljuk, aztán lezárjuk a tüzet.
  6. A szószba jól belekeverjük a kaviárt, majd a tésztát is beleforgatjuk, hogy egyenletesen bevonja.
  7. Egy csipet norit is tehetünk hozzá.
  8. Tányérokra szedjük, a tetejére ültetjük a szétvágott lágytojást, norival díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Japánban a mentaiko pasta nagyon népszerű. A mentaiko (明太子) tulajdonképpen egy tőkehalfaj (pollack) ikrája, a japán konyha igen kedvelt alapanyaga. Általában főtt rizsre vagy rizsgombócba teszik. Készülhet csípős verzióban is, ennek neve karashi mentaiko (辛子明太子). Tipikus szuvenír a reptereken, főleg ha az ember Kyushu szigetén, Fukuoka városában jár. Ennek hiányában arra gondoltam, mi lenne, ha az itthon is kapható kaviárok egyikével próbálnám. Hááát, nagyon bejött… :-)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...