Mentás erdeibogyósgyümölcs-dzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Koronás Cukor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
213
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
2551
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.9 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 87.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
213
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 781.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 646.7 g
-
Cukor 576 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 1053.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 236 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 220 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 676 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1317 micro
Összesen
2551
kcal
- 1% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 44.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
145
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Az áfonyát, a szedret és a málnát megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy lábasba tesszük. Hozzáfacsarjuk egy lime levét, majd bő negyedóra alatt szétfőzzük - erre egy krumplinyomóval is rásegíthetünk.
- A szétfőtt gyümölcspépet szitán átpasszírozzuk, így nem lesznek zavaró magok a kész dzsemben.
- A gyümölcsvelőt visszaöntjük a lábasba, hozzáadjuk a mentaleveleket, majd a Koronás 2:1 Befőzőcukrot, és alaposan összeforgatjuk az egészet. 5-6 perc alatt összefőzzük a lekvárt.
- Végezzünk állagtesztet is: egy kiskanálnyi dzsemet tegyünk egy kistányérra, hagyjuk 1 percet dermedni, majd állapítsuk meg, hogy kedvünknek valóan megdermedt-e.
- A dzsemet öntsük még forrón steril befőttesüvegekbe, rázárjuk a tetejüket, majd 5-10 percre fejjel lefelé fordítjuk őket.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 180
- Feltöltés dátuma: 2023. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Koronás Cukor
22 recept
Hatalmas dzsem- és lekvárrajongók vagyunk, a bogyósgyümölcsök pedig különösen közel állnak a szívünkhöz, így nem is lehetett kérdés, hogy ebből is fogunk befőzni! Nálunk most áfonyából, szederből és málnából készült egy-egy-egy arányban dzsem, de ezen nyugodtan változtassatok, sőt, akár fagyasztott gyümölcsből is el lehet készíteni. Mi mag nélkül szeretjük, így az előfőzött gyümölcsöket átpasszíroztuk, így csodásan selymes, egynemű dzsem lett a végeredmény, amit már azon melegében kanalazni kezdett a szerkesztőség.