Mennyei túrós csusza
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
sodrofa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
1213
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2426
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 47 g
Zsír
-
Összesen 64.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3458.4 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 254 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 590 mg
-
Nátrium 1811 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 210.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 305 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
1213
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 129.3 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 248 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6916.7 g
-
Cink 655 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 508 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1181 mg
-
Nátrium 3621 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 208.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 421.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 363 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
2426
kcal
- 11% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 763.4 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 56 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 33 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
268
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tésztát először forrásban lévő vízben al dente-re főzzük. Amint megfőtt, öblítsük le hideg vízben és szűrjük le.
- Kockázzuk fel a pancettát és pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, amíg ropogós nem lesz. Ezután keverjük össze a tejföllel a túróval és ízesítsük sóval és egy kis fekete borssal. Hozzáadhatunk egy kis zsírt a pancettából.
- Keverjük össze a hideg tésztát a túrós-tejfölös keverékkel, és helyezzünk egy tapadásmentes serpenyőt a tűzhelyre. Óvatosan helyezzük a tésztakeverék felét a serpenyőbe.
- Csavarjuk a hőfokot közepesre és pirítsuk meg, mint amikor palacsintát sütünk. Ha az alja már szép pirult színű, fordítsuk meg egy spatulával, és pirítsuk pár másodpercig a másik oldalát is.
- Fordítsuk a pirult csuszát egy tányérra, és pirítsuk meg serpenyőben a tésztakeverék többi részét is.
- Tálaláshoz szedjünk egy kis csuszát egy tálba, szórjunk rá sok pancettát, és koronázzuk meg egy nagy kanál tejföllel és friss kaporral.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 39
- 7 napos nézettség: 1479
- Össznézettség: 7093
- Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
sodrofa
33 recept
A túrós csusza egy másik hagyományos étel Magyarországról, amelyet mindannyian szeretünk. Csak néhány összetevőből áll és elképesztően finom.