r
Nosalty Logó

Mennyei túrós csusza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sodrofa
Mennyei túrós csusza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    64.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3458.4 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    590 mg
  • Nátrium
    1811 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    305 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 1213 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6916.7 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    3621 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    421.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 2426 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    763.4 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát először forrásban lévő vízben al dente-re főzzük. Amint megfőtt, öblítsük le hideg vízben és szűrjük le.
  2. Kockázzuk fel a pancettát és pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, amíg ropogós nem lesz. Ezután keverjük össze a tejföllel a túróval és ízesítsük sóval és egy kis fekete borssal. Hozzáadhatunk egy kis zsírt a pancettából.
  3. Keverjük össze a hideg tésztát a túrós-tejfölös keverékkel, és helyezzünk egy tapadásmentes serpenyőt a tűzhelyre. Óvatosan helyezzük a tésztakeverék felét a serpenyőbe.
  4. Csavarjuk a hőfokot közepesre és pirítsuk meg, mint amikor palacsintát sütünk. Ha az alja már szép pirult színű, fordítsuk meg egy spatulával, és pirítsuk pár másodpercig a másik oldalát is.
  5. Fordítsuk a pirult csuszát egy tányérra, és pirítsuk meg serpenyőben a tésztakeverék többi részét is.
  6. Tálaláshoz szedjünk egy kis csuszát egy tálba, szórjunk rá sok pancettát, és koronázzuk meg egy nagy kanál tejföllel és friss kaporral.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 1479
  • Össznézettség: 7093
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mennyei túrós csusza
sodrofa 33 recept

A túrós csusza egy másik hagyományos étel Magyarországról, amelyet mindannyian szeretünk. Csak néhány összetevőből áll és elképesztően finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...