“Mennyei álom” - Diós-csokis-karamellás tart
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Vénusz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
13g sütőmargarin90 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g víz0 kcal
Karamellréteghez
-
31g cukor121 kcal
-
10g sütőmargarin72 kcal
-
31 kcal
Csokiréteghez
-
31g étcsokoládé171 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
78 kcal
Szóráshoz
-
13g dió82 kcal
Összesen
835
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
100g sütőmargarin717 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g víz0 kcal
Karamellréteghez
-
250g cukor968 kcal
-
80g sütőmargarin574 kcal
-
100g növényi habtejszín251 kcal
Csokiréteghez
-
250g étcsokoládé1365 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
250g növényi habtejszín628 kcal
Szóráshoz
-
100g dió654 kcal
Összesen
6666
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tésztához
-
18.5g finomliszt67 kcal
-
6.2g sütőmargarin44 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.1g víz0 kcal
Karamellréteghez
-
15.4g cukor60 kcal
-
4.9g sütőmargarin35 kcal
-
6.2g növényi habtejszín15 kcal
Csokiréteghez
-
15.4g étcsokoládé84 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
15.4g növényi habtejszín39 kcal
Szóráshoz
-
6.2g dió40 kcal
Összesen
409
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 47.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.6 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
835
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 75.3 g
Zsír
-
Összesen 376.7 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 207 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2749.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 601 mg
-
Foszfor 1290 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 765.1 g
-
Cukor 477 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 158.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1558 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 191 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 235 mg
-
Retinol - A vitamin: 1460 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1175 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 384 micro
Összesen
6666
kcal
- 5% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 12% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.1 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 9.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
409
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tésztához
-
300 g finomliszt
-
100 g sütőmargarin
-
1 db tojás
-
30 g cukor
-
só ízlés szerint
-
0.5 dl víz
Karamellréteghez
-
250 g cukor
-
80 g sütőmargarin
-
1 dl növényi habtejszín
Csokiréteghez
-
250 g étcsokoládé
-
60 g cukor
-
2.5 dl növényi habtejszín
Szóráshoz
-
10 dkg dió
Elkészítés
Tésztához
- Keverjük össze a lisztet a cukorral és a csipet sóval. Morzsoljuk össze a keveréket a Vénusz sütőmargarinnal, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Gyorsan gyúrjuk át, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk, majd fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra. Helyezzük óvatosan egy Vénusz sütőmargarinnal enyhén kikent és belisztezett piteformába vagy sütőformába. Finoman nyomkodjuk bele, majd szurkáljuk meg egy villával a felületét. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.
Karamellréteghez
- Magas falú lábosban, közepes lángon olvasszuk fel a 250 g cukrot. Keverjük folyamatosan, hogy ne égjen oda! Ha karamellizálódott, vegyük le a tűzről, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá Vénusz sütőmargarint, majd a felmelegített 1 dl tejszínt is. Vigyázzunk, nagyon fröcsögni fog! Keverjük, amíg sűrű karamellszószt kapunk.
- Szórjuk meg dió felével a kész tészta felületét. Öntsük rá a karamellt, majd tegyük hűtőszekrénybe fél órára, hogy megdermedjen.
- Magas falú fazékban olvasszuk össze a feldarabolt csokit a 2,5 dl tejszínnel és a 60 g cukorral. Állandóan keverve forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni kicsit, és öntsük a megszilárdult karamellrétegre.
- Tegyük hűtőszekrénybe. Amint elkezd megkötni a csokiréteg is, hintsük be darabolt dióval a torta tetejét!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 197
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10913
- Feltöltés dátuma: 2017. november 21.
Ajánló
Próbáld ki most Vénusz sütőmargarinnal!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Vénusz
81 recept
Dió, karamell, csoki. Megunhatatlan kombináció, ami most egy finom pitetésztával keveredik össze. Ha egyszer elkészítjük, biztosan kérni fogja a család máskor is. Ezt a finomságot a Vénusz közösségi játékára készítettük, csatlakozz Te is!