r
Nosalty Logó

“Mennyei álom” - Diós-csokis-karamellás tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vénusz
“Mennyei álom” - Diós-csokis-karamellás tart
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Összesen 6666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Összesen 409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 835 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.3 g

Zsír

  • Összesen
    376.7 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2749.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    601 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.1 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1558 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1175 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 6666 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 409 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Keverjük össze a lisztet a cukorral és a csipet sóval. Morzsoljuk össze a keveréket a Vénusz sütőmargarinnal, adjuk hozzá a tojást és a kevés vizet is. Gyorsan gyúrjuk át, hogy szép egyenletes tésztát kapjunk, majd fóliázzuk le, és tegyük a hűtőbe 30 percre pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  3. Belisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra. Helyezzük óvatosan egy Vénusz sütőmargarinnal enyhén kikent és belisztezett piteformába vagy sütőformába. Finoman nyomkodjuk bele, majd szurkáljuk meg egy villával a felületét. Tegyük az előmelegített sütőbe, és 10 perc alatt süssük készre.

Karamellréteghez

  1. Magas falú lábosban, közepes lángon olvasszuk fel a 250 g cukrot. Keverjük folyamatosan, hogy ne égjen oda! Ha karamellizálódott, vegyük le a tűzről, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá Vénusz sütőmargarint, majd a felmelegített 1 dl tejszínt is. Vigyázzunk, nagyon fröcsögni fog! Keverjük, amíg sűrű karamellszószt kapunk.
  2. Szórjuk meg dió felével a kész tészta felületét. Öntsük rá a karamellt, majd tegyük hűtőszekrénybe fél órára, hogy megdermedjen.
  3. Magas falú fazékban olvasszuk össze a feldarabolt csokit a 2,5 dl tejszínnel és a 60 g cukorral. Állandóan keverve forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni kicsit, és öntsük a megszilárdult karamellrétegre.
  4. Tegyük hűtőszekrénybe. Amint elkezd megkötni a csokiréteg is, hintsük be darabolt dióval a torta tetejét!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10902
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 21.

Ajánló

Próbáld ki most Vénusz sütőmargarinnal!

Receptkategóriák

“Mennyei álom” - Diós-csokis-karamellás tart
Vénusz 78 recept

Dió, karamell, csoki. Megunhatatlan kombináció, ami most egy finom pitetésztával keveredik össze. Ha egyszer elkészítjük, biztosan kérni fogja a család máskor is. Ezt a finomságot a Vénusz közösségi játékára készítettük, csatlakozz Te is!

Hozzávalók

Tésztához

Karamellréteghez

Csokiréteghez

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...