r
Nosalty Logó

Melinda gerslis káposztája

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Cárevics
Melinda gerslis káposztája
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

708
Kalória
36.4g
Fehérje
52g
Szénhidrátok
40.1g
Zsír
386.2g
Víz
88.1g
Koleszterin
14.8g
Rost
5.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2616.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    386.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 708 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.3 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13084.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    9624 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    1930.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    2270 micro
  • β-crypt
    496 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4892 micro
Összesen 3532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. Az aprítógépben a hagymát, a fokhagymát a szalonnával aprítsuk pépesre.
  2. Tegyük a darált húshoz, és szórjuk meg 2 ek paprikával, hisz a paprika, mint tudjuk zsírban oldódik. Pirosarannyal tudjuk fokozni a szép piros színt, és a plusz paprika íz csak finomabbá teszi.
  3. Adjuk hozzá a gerslit, és fűszerezzük be ízlés szerint, de a majoránnából és a csomborból kevesebbet tegyünk, ne legyen túl domináns az íze.
  4. Rakjuk a savanyú káposzta egyharmadához, és kevés langyos vízzel keverjük össze egy galuska tészta állagúra.
  5. Helyezzük a maradék káposzta felét egy lábos aljára, öntsük bele a húsos keveréket, szórjuk meg a gombával és a karikára vágott kolbásszal, majd a tetejére tegyük a maradék káposztát. Engedjük fel vízzel vagy csontlével, és főzzük fedő alatt puhulásig, időnként megkeverve.
  6. Tejföllel meglocsolva szívesen kínáljuk ezt a töltött káposztához hasonló ízvilágú, mégis egyedi ételkülönlegességet. Egészségükre!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 55 perc

Ezt a remek Erdélyre utaló káposztás ételt a feleségemről neveztem el. Egy szép asszonyról elnevezett étek viszont csakis jó lehet!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Meggyes aprógombóc

Nyáron megannyi gyümölcsös gombócot készítünk, bár e téren a tudomány általában megáll a baracknál és a szilvánál. Pedig egy sor másik szezonális finomság is akad, amit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!