Meggymártás 2. - pudingporral
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
159
kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
633
kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
76.3g meggy34 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
6.9g vaníliás pudingpor26 kcal
-
15.3g tejföl30 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
96
kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 108.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 873 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
159
kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.5 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 464.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3490 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
633
kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 66 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 533 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg meggy
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 dl tejföl
-
szegfűszeg ízlés szerint
-
fahéj ízlés szerint
-
1 csipet só
Elkészítés
- A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk, majd a főzőedénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
- Hozzáadjuk a fűszereket és a cukrot. A meggyet a hozzávalókkal együtt puhára főzzük!
- A pudingport, a tejfölt, egy kevés vízzel összekeverjük, és behabarjuk vele a megfőtt, de már langyosra hűtött gyümölcsöt.
- Kavargatva felfőzzük, tálaljuk.
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 44127
- Feltöltés dátuma: 2011. július 22.
Ajánló
Fasírozott, illetve főtt húsok mellé ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A lisztes habarás helyett kipróbáltam egyszer a pudingporos sűrítést. Krémesebb, finomabb lett, bár a férjem szerint már túl krémes is: "Olyan, mint a fagyi!" De nagyon szeretjük!