Meggyes vegán csokitorta
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
19g finomliszt68 kcal
-
16 kcal
-
29g nádcukor109 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g víz0 kcal
-
0 kcal
-
10g almapüré4 kcal
-
3g repceolaj22 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
2g kókuszzsír17 kcal
A töltelékhez
-
5g meggylekvár14 kcal
-
4g likőr12 kcal
-
13g meggy6 kcal
A mázhoz
-
14g nádcukor55 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
3g szójatej1 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
150g finomliszt546 kcal
-
127 kcal
-
230g nádcukor874 kcal
-
182 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g só0 kcal
-
180g víz0 kcal
-
0 kcal
-
80g almapüré34 kcal
-
20g repceolaj177 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
A töltelékhez
-
40g meggylekvár111 kcal
-
30g likőr98 kcal
-
100g meggy45 kcal
A mázhoz
-
115g nádcukor437 kcal
-
60g kókuszzsír535 kcal
-
20g szójatej11 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
11 kcal
-
19.3g nádcukor73 kcal
-
6.7g cukrozatlan kakaópor15 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
15.1g víz0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
6.7g almapüré3 kcal
-
1.7g repceolaj15 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
1.3g kókuszzsír11 kcal
A töltelékhez
-
3.4g meggylekvár9 kcal
-
2.5g likőr8 kcal
-
8.4g meggy4 kcal
A mázhoz
-
9.6g nádcukor37 kcal
-
5g kókuszzsír45 kcal
-
1.7g szójatej1 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.7g vanília kivonat0 kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 115.8 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3698.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 1111 mg
-
Nátrium 1348 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 592.1 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 401.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 715 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
0.3 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
8 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál sütőpor
-
0.5 teáskanál só
-
1.8 dl víz
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
8 dkg almapüré
-
1 teáskanál almaecet
A töltelékhez
A mázhoz
-
4 ek kókuszzsír
-
20 ml szójatej
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük.
- Összekeverjük a piskótához a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük.
- Kizsírozott, kis méretű kapcsos kerek formába öntjük, és megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy ragad-e még a belseje, ha igen, akkor tovább sütjük, míg jó nem lesz).
- Sütés közben a teteje felpúposodik, ezt a „púpot” levágjuk, amikor már teljesen kihűlt a tészta, és apró kockákra vágjuk.
- Egy villával hozzákeverjük a kávélikőrt, a meggyet és a meggylekvárt, míg sűrű massza nem lesz, vigyázva, hogy ne legyen túl nedves, mert akkor eláztatja a tortát.
- A piskóta megmaradt alsó részét további két lapra vágjuk, és a fenti masszát a két lap közé visszatöltjük.
- Ha nincs kicsi kapcsos formánk, akkor egy hasonló méretű kerek vagy szögletes jénaiban is meg lehet sütni. Ha sütőpapírt teszünk bele, azzal könnyen ki tudjuk emelni.
- A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, forrásig hevítjük, utána még kb. két percig közepes hőmérsékleten főzzük, majd azonnal a tortára öntjük. Elsimítjuk, és megdermedésig békén hagyjuk. (Már ha van elég önuralmunk.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 702
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 81711
- Feltöltés dátuma: 2012. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tulajdonképpen a véletlennek köszönhető, hogy ilyen jól sikerült. Keveselltem az eredeti receptben szereplő 1 teáskanálnyi szódabikarbónát, ezért tettem még bele ugyanennyi sütőport. Viszont ettől sütés közben a tészta úgy felpúposodott, hogy így már nem tudtam volna ráönteni a mázat. Nem estem kétségbe, mert eszembe jutott anyukám isteni puncstortája, és ez adta a mentő ötletet. A felpúposodott részt egyszerűen levágtam, apró darabokra vagdostam, összekevertem a kávélikőrrel, cukrozatlan meggylekvárral és kimagozott meggyel, majd visszatöltöttem a maradék piskótába, amit előtte két részre vágtam. A tészta ettől még szaftosabb lett, és így a csokimázat is rá tudtam már kenni a tetejére. Csak azt nem bírtuk kivárni, míg teljesen megszilárdul.