r
Nosalty Logó

Meggyes vegán csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes vegán csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

​A mázhoz

Összesen 420 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

​A mázhoz

Összesen 3357 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

​A mázhoz

Összesen 282 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 420 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    1348 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.1 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    401.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    715 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 3357 kcal
  • 3% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

​A mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Összekeverjük a piskótához a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük.
  3. Kizsírozott, kis méretű kapcsos kerek formába öntjük, és megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy ragad-e még a belseje, ha igen, akkor tovább sütjük, míg jó nem lesz).
  4. Sütés közben a teteje felpúposodik, ezt a „púpot” levágjuk, amikor már teljesen kihűlt a tészta, és apró kockákra vágjuk.
  5. Egy villával hozzákeverjük a kávélikőrt, a meggyet és a meggylekvárt, míg sűrű massza nem lesz, vigyázva, hogy ne legyen túl nedves, mert akkor eláztatja a tortát.
  6. A piskóta megmaradt alsó részét további két lapra vágjuk, és a fenti masszát a két lap közé visszatöltjük.
  7. Ha nincs kicsi kapcsos formánk, akkor egy hasonló méretű kerek vagy szögletes jénaiban is meg lehet sütni. Ha sütőpapírt teszünk bele, azzal könnyen ki tudjuk emelni.
  8. A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, forrásig hevítjük, utána még kb. két percig közepes hőmérsékleten főzzük, majd azonnal a tortára öntjük. Elsimítjuk, és megdermedésig békén hagyjuk. (Már ha van elég önuralmunk.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 702
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 81648
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tulajdonképpen a véletlennek köszönhető, hogy ilyen jól sikerült. Keveselltem az eredeti receptben szereplő 1 teáskanálnyi szódabikarbónát, ezért tettem még bele ugyanennyi sütőport. Viszont ettől sütés közben a tészta úgy felpúposodott, hogy így már nem tudtam volna ráönteni a mázat. Nem estem kétségbe, mert eszembe jutott anyukám isteni puncstortája, és ez adta a mentő ötletet. A felpúposodott részt egyszerűen levágtam, apró darabokra vagdostam, összekevertem a kávélikőrrel, cukrozatlan meggylekvárral és kimagozott meggyel, majd visszatöltöttem a maradék piskótába, amit előtte két részre vágtam. A tészta ettől még szaftosabb lett, és így a csokimázat is rá tudtam már kenni a tetejére. Csak azt nem bírtuk kivárni, míg teljesen megszilárdul. 

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

​A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...