r
Nosalty Logó

Meggyes túrókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Meggyes túrókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 1755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 7012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához:

Krémhez:

Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2849.7 g
  • Cink
    489 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    379 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    952 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    178 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    47 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    226 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    827 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1747 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 1755 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    376.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11398.9 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    1514 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    3807 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    76 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.8 g
  • Cukor
    448 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1466.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    1246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6986 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2530 micro
Összesen 7012 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.6 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, a masszára szitáljuk, és alaposan kikeverjük.
  4. Közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát, és a kimagozott meggyet egyenletesen elosztjuk rajta.

Krémhez:

  1. A margarint a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a krémbe dolgozzuk.
  3. A túróhoz keverjük a pudingport és a citromhéjat. Alaposan kikeverjük.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk.
  5. A túrókrémet a meggyen elterítjük. Előmelegített sütőben kb. 40 percet sütjük, kihűtjük, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3448
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyes túrókocka
Salamon Csilla 1203 recept

Túrós süteményeket kiegészít a meggy savanykás íze.

Hozzávalók

Tésztához:

Krémhez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...