r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos piskóta - reform

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos piskóta - reform
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1272.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    866 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5091.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1684 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    535 mg
  • Foszfor
    1784 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    618 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3465 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1691 micro
Összesen 1318 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét 2 ek vízzel felverjük.
  2. Külön edényben összekeverjük a tojások sárgáját, 2 ek vizet, a darált mákot, a xilitet, a zabkorpát, a reszelt citromhéjat, szódabikarbónát és a lecsöpögtetett meggyet.
  3. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 22211
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 13.

Ajánló

Reform konyha kedvelőinek, cukorbetegeknek, diétázóknak ajánlom, akik szeretik a meggyes, mákos sütiket. Xilit helyett fruktózt is használhatunk. 18 szelet esetén 100 kcal, 11 g CH/szelet.

Receptkategóriák

Zabkorpából készült piskóta meggyes, mákos változata.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...