r
Nosalty Logó

Meggyes-mákos clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-mákos clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 181 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 308 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4732.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    2114 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    516 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    795 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2676 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 2456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Villával felverjük a 3 tojást.
  2. Hozzáadjuk a tejet, a joghurtot, a margarint, a sót, a fahéjat és a cukrokat, ezeket alaposan összedolgozzuk, végül belekeverjük a mákot és a lisztet is, hogy homogén állagó masszát kapjunk.
  3. A meggyet lecsöpögtetjük, egy tálba tesszük, ahol meglocsoljuk sütőrummal vagy rumaromával. Hozzákeverünk egy kevés darált kekszet, éppen hogy csak annyit, hogy magába szívja a rumot és a meggy maradék levét, így az nem fogja eláztatni a clafoutis tésztáját.
  4. A meggyet is belekeverjük a tésztába, majd az egészet egy margarinnal kikent kapcsos tortaformába öntjük. Tetejére mandulaforgácsot szórunk.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 290
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 20929
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mákból sohasem elég! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...