r
Nosalty Logó

Meggyes-krémes alagút

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Meggyes-krémes alagút
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

426
Kalória
7.1g
Fehérje
60.4g
Szénhidrátok
17.5g
Zsír
49.9g
Víz
195.3g
Koleszterin
397.1mg
Rost
39g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3953 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.2 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    399.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 3409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. Egy alacsony őzgerincformát fóliával kibélelünk, majd a piskótalapot beleszabjuk úgy, hogy még a tetejére is maradjon. A formában lévő piskótát és a fedőlap egyik felét megkenjük meggylekvárral. Félretesszük.
  2. A krémhez a tojássárgájákat simára eldolgozzuk a pudingporral, majd apránként hozzáöntjük a tejet és gőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük az előzőleg 1/2 dl vízben felolvasztott zselatint, és hideg vízfürdőbe állítva jól lehűtjük.
  3. 2,5 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a vaníliakrémbe.
  4. A fele krémet a formába helyezett lekváros piskótára simítjuk, sűrűn megszórjuk a kimagozott meggyel, majd befedjük a megmaradt krémmel. Lekváros felével befelé ráhelyezzük a fedőlapot, ráhajtjuk a kilógó fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt hosszúkás tálra borítjuk, majd a maradék 1 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Befedjük vele a piskótát, majd a tetejére szép kis habrózsákat nyomunk, amiket egy-egy meggyszemmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

Csak egy kis könnyű sütit akartam készíteni, mire másnap a család jön látogatóba, így ezt választottam. Nincs vele sok macera, nagyon finom és mutatós is. :) Akinek kedve van, sütheti maga a piskótát! Meggy, illetve meggylekvár helyett készíthetjük ribizlivel és ribizlilekvárral is, azzal is nagyon ízletes!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!