Meggyes-krémes alagút
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
38g piskótalap109 kcal
-
19g meggylekvár52 kcal
-
44g meggybefőtt32 kcal
-
13g tej7 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
5 kcal
-
3g zselatin8 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
1 kcal
-
44g habtejszín128 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
Összesen
426
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
300g piskótalap870 kcal
-
150g meggylekvár417 kcal
-
350g meggybefőtt252 kcal
-
100g tej56 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
11 kcal
-
350g habtejszín1022 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
Összesen
3409
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
20.4g piskótalap59 kcal
-
10.2g meggylekvár28 kcal
-
23.8g meggybefőtt17 kcal
-
6.8g tej4 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
1.4g zselatin5 kcal
-
5.4g tojássárgája18 kcal
-
0.2g vaníliás pudingpor1 kcal
-
23.8g habtejszín69 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
Összesen
232
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 195 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 494.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 266 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.4 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 177 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
426
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.6 g
Zsír
-
Összesen 139.6 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1563 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3953 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 700 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 965 mg
-
Nátrium 2126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 483.2 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 399.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1413 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 282 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 288 micro
-
Kolin: 842 mg
-
Retinol - A vitamin: 1388 micro
-
α-karotin 33 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1130 micro
Összesen
3409
kcal
- 5% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 268.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg piskótalap
-
15 dkg meggylekvár
-
1 dl tej
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
20 g zselatin
-
4 db tojássárgája
-
1 teáskanál vaníliás pudingpor
-
3.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
Elkészítés
- Egy alacsony őzgerincformát fóliával kibélelünk, majd a piskótalapot beleszabjuk úgy, hogy még a tetejére is maradjon. A formában lévő piskótát és a fedőlap egyik felét megkenjük meggylekvárral. Félretesszük.
- A krémhez a tojássárgájákat simára eldolgozzuk a pudingporral, majd apránként hozzáöntjük a tejet és gőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük az előzőleg 1/2 dl vízben felolvasztott zselatint, és hideg vízfürdőbe állítva jól lehűtjük.
- 2,5 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a vaníliakrémbe.
- A fele krémet a formába helyezett lekváros piskótára simítjuk, sűrűn megszórjuk a kimagozott meggyel, majd befedjük a megmaradt krémmel. Lekváros felével befelé ráhelyezzük a fedőlapot, ráhajtjuk a kilógó fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- Tálalás előtt hosszúkás tálra borítjuk, majd a maradék 1 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Befedjük vele a piskótát, majd a tetejére szép kis habrózsákat nyomunk, amiket egy-egy meggyszemmel díszítjük.
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8015
- Feltöltés dátuma: 2012. április 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Csak egy kis könnyű sütit akartam készíteni, mire másnap a család jön látogatóba, így ezt választottam. Nincs vele sok macera, nagyon finom és mutatós is. :) Akinek kedve van, sütheti maga a piskótát! Meggy, illetve meggylekvár helyett készíthetjük ribizlivel és ribizlilekvárral is, azzal is nagyon ízletes!