r
Nosalty Logó

Meggyes-krémes alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-krémes alagút
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 426 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    139.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3953 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    483.2 g
  • Cukor
    312 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    282 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1388 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 3409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy alacsony őzgerincformát fóliával kibélelünk, majd a piskótalapot beleszabjuk úgy, hogy még a tetejére is maradjon. A formában lévő piskótát és a fedőlap egyik felét megkenjük meggylekvárral. Félretesszük.
  2. A krémhez a tojássárgájákat simára eldolgozzuk a pudingporral, majd apránként hozzáöntjük a tejet és gőz fölött, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve óvatosan belekeverjük az előzőleg 1/2 dl vízben felolvasztott zselatint, és hideg vízfürdőbe állítva jól lehűtjük.
  3. 2,5 dl habtejszínt kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a vaníliakrémbe.
  4. A fele krémet a formába helyezett lekváros piskótára simítjuk, sűrűn megszórjuk a kimagozott meggyel, majd befedjük a megmaradt krémmel. Lekváros felével befelé ráhelyezzük a fedőlapot, ráhajtjuk a kilógó fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Tálalás előtt hosszúkás tálra borítjuk, majd a maradék 1 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. Befedjük vele a piskótát, majd a tetejére szép kis habrózsákat nyomunk, amiket egy-egy meggyszemmel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8012
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csak egy kis könnyű sütit akartam készíteni, mire másnap a család jön látogatóba, így ezt választottam. Nincs vele sok macera, nagyon finom és mutatós is. :) Akinek kedve van, sütheti maga a piskótát! Meggy, illetve meggylekvár helyett készíthetjük ribizlivel és ribizlilekvárral is, azzal is nagyon ízletes!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...