r
Nosalty Logó

Meggyes-banános torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Flora1205
Meggyes-banános torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

447
Kalória
10.4g
Fehérje
55.6g
Szénhidrátok
21.3g
Zsír
83.1g
Víz
151.7g
Koleszterin
4.3g
Rost
33.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 184 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    83.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    63 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 447 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    255.2 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1820 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6645 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1129 mg
  • Vas
    1036 mg
  • Magnézium
    842 mg
  • Foszfor
    2236 mg
  • Nátrium
    1156 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.9 g
  • Cukor
    400 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    997 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    161 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    753 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    1499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    3592 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2988 micro
Összesen 5343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóval, amit előtte átszitálunk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a cukrot. Egymás után hozzáadunk 6 tojássárgáját, végül a lisztkeveréket is beledolgozzuk.
  3. Tortaformában sütünk 2 lapot, amit előtte kizsírozunk és kilisztezünk.
  4. A krémhez a tejet és a pudingot összekeverjük. Belerakjuk a felvert tejszínhabot.
  5. A meggyet kimagozzuk, a banánt félbevágjuk vagy felkarikázzuk (karikázva 2 db is elég). A tortabevonót gőz felett olajban felolvasztjuk.
  6. A tortalapot visszarakjuk a tortaformába. A krém harmadát rákenjük, erre tesszük a banánt, majd a meggyet, és lelocsoljuk a tortabevonóval.
  7. 20 percre hűtőbe tesszük, hogy a csoki teljesen megdermedjen.
  8. A krémmel megkenjük úgy, hogy maradjon a tetejére is egy kevés. Rátesszük a másik tortalapot, és megkenjük a krémmel. Egy kevés kell az oldala javítására is.
  9. 1 órára a hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A család kedvenc tortája.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!