r
Nosalty Logó

Meggybefőtt télire Csiki Piroskától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Meggybefőtt télire Csiki Piroskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 833 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 9990 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cukor
    198 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2888 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 833 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2217.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2547.7 g
  • Cukor
    2378 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    6373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2880 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    450 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34650 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3825 micro
Összesen 9990 kcal
  • 1% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    7 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, leszáraljuk (én szűrőben még egyszer le szoktam öblíteni).
  2. Egy nagyobb edényben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor a cukor elolvadt, belerakunk kb. 4-5 üvegre való meggyet,és csak addig hagyjuk, amíg a meggy átmelegszik (a szemek nem kell kihasadjanak), közben átkavarjuk, hogy egyenletesen melegedjen fel.
  3. Szűrőkanállal kiszedjük egy másik edénybe, beletesszük a szirupba a következő adag meggyet, amíg ez is átmelegszik, a többit üvegekbe rakjuk. Amikor mind elfogyott a meggyünk, a szirupot még egyszer felforraljuk, egy szűk késhegynyi Na- benzoáttal, és a meggyre töltjük. A befőtt tetejére is szórunk egy minimális mennyiségű Na - benzoátot.
  4. Az üvegeket lecsavarjuk és száraz dunsztba tesszük (plédbe bebugyoláljuk). Addig hagyjuk amíg kihűl, majd mehet a polcra.
  • Elkészítettem: 41 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 155456
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Receptkategóriák

Meggybefőtt télire Csiki Piroskától
Csiki Piroska 230 recept

A pontos vízmennyiséget úgy szoktam kiszámítani, hogy egy üveget megrakok meggyel, feltöltöm vízzel, megmérem a meggy súlyát és a víz mennyiséget. Az összmennyiség gyümölcsöt elosztom az egy üvegnyi meggy súlyával, megkapom, hogy hány üveggel lesz, majd ezt a számot beszorzom az egy üvegre töltött vízzel. Még a cukor is szaporít valamennyit. A magozott meggyet is így teszem el. A kimagozott meggyet lángra teszem, hozzáadom a cukrot (nem teszek hozzá vizet), addig kavarom amíg a cukor feloldódik, és a meggy jól átmelegszik. Ekkor üvegekbe rakom, tetejére kevés Na- benzoátot szórok, lezárom és száraz dunsztba teszem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...