Meggybefőtt télire Csiki Piroskától
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
833
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
9990
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
52.6g meggy24 kcal
-
21g cukor81 kcal
-
26.3g víz0 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
Összesen
105
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.3 g
-
Cukor 198 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 531.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2888 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 319 micro
Összesen
833
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2217.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 815 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 675 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2547.7 g
-
Cukor 2378 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 6373.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2880 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 450 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34650 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3825 micro
Összesen
9990
kcal
- 1% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 364 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
-
5 kg meggy
-
2.5 l víz
-
2 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- A meggyet megmossuk, leszáraljuk (én szűrőben még egyszer le szoktam öblíteni).
- Egy nagyobb edényben a vizet a cukorral felforraljuk, amikor a cukor elolvadt, belerakunk kb. 4-5 üvegre való meggyet,és csak addig hagyjuk, amíg a meggy átmelegszik (a szemek nem kell kihasadjanak), közben átkavarjuk, hogy egyenletesen melegedjen fel.
- Szűrőkanállal kiszedjük egy másik edénybe, beletesszük a szirupba a következő adag meggyet, amíg ez is átmelegszik, a többit üvegekbe rakjuk. Amikor mind elfogyott a meggyünk, a szirupot még egyszer felforraljuk, egy szűk késhegynyi Na- benzoáttal, és a meggyre töltjük. A befőtt tetejére is szórunk egy minimális mennyiségű Na - benzoátot.
- Az üvegeket lecsavarjuk és száraz dunsztba tesszük (plédbe bebugyoláljuk). Addig hagyjuk amíg kihűl, majd mehet a polcra.
- Elkészítettem: 41 alkalommal
- Receptkönyvben: 171
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 155456
- Feltöltés dátuma: 2012. június 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csiki Piroska
230 recept
A pontos vízmennyiséget úgy szoktam kiszámítani, hogy egy üveget megrakok meggyel, feltöltöm vízzel, megmérem a meggy súlyát és a víz mennyiséget. Az összmennyiség gyümölcsöt elosztom az egy üvegnyi meggy súlyával, megkapom, hogy hány üveggel lesz, majd ezt a számot beszorzom az egy üvegre töltött vízzel. Még a cukor is szaporít valamennyit. A magozott meggyet is így teszem el. A kimagozott meggyet lángra teszem, hozzáadom a cukrot (nem teszek hozzá vizet), addig kavarom amíg a cukor feloldódik, és a meggy jól átmelegszik. Ekkor üvegekbe rakom, tetejére kevés Na- benzoátot szórok, lezárom és száraz dunsztba teszem.