Medvehagymás töltött kenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Csorbusz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
63g sajt220 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
125g kenyér343 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1101
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
250g sajt880 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
500g kenyér1370 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
4399
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
14.2g füstölt szalonna93 kcal
-
6.4g lilahagyma2 kcal
-
4.6g medvehagyma7 kcal
-
17.8g sajt63 kcal
-
7.1g kolbász32 kcal
-
14.2g főzőtejszín19 kcal
-
35.6g kenyér98 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
314
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 73.9 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2692.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 651 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 506 mg
-
Nátrium 1396 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 151.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
1101
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 158.6 g
Zsír
-
Összesen 295.8 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10770.7 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 2603 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 315 mg
-
Foszfor 2025 mg
-
Nátrium 5586 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.8 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 604.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 988 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 495 micro
-
Kolin: 189 mg
-
Retinol - A vitamin: 979 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 233 micro
Összesen
4399
kcal
- 12% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 766.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 185 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes db lilahagyma
-
1 csokor medvehagyma
-
25 dkg sajt
-
10 dkg kolbász
-
200 ml főzőtejszín
-
0.5 kg kenyér
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Fogjuk a kenyeret egészben, ami vagy cipó vagy hosszúkás alakú. Hosszában bevágjuk, de csak annyira, hogy az alját ne vágjuk át. Utána keresztben vagdossuk be.
- Eközben bekapcsoljuk a sütőt, légkeverésesre, 180 fokra. Majd fogunk egy serpenyőt, a felkockázott húsos füstölt szalonnát elkezdjük pirítani. Ha kezdi engedni a zsírt a szalonna, belerakjuk a felkockázott kolbászokat, majd a szeletekre vágott lilahagymát is.
- Pár percig együtt kavargatjuk őket, majd beleöntjük a 2 dl főzőtejszínt. Sózzuk, borsozzuk, majd egy marék reszelt sajttal megdobjuk. A felaprított medvehagymát beleszórjuk. Kavarjuk pár percig, míg a sajt elolvad, és összesűrűsödik a töltelékünk.
- Fogjuk a cipót, és beletesszük egy tepsibe, amibe előzőleg sütőpapírt rakunk. Kiskanállal a nyílásokba kanalazzuk a tölteléket (kicsit széthúzzuk az egyik kezünkkel a bevágásokat, míg belegyömöszöljük a másikkal).
- A maradék sajtot a tetejére szórjuk, rálapítgatjuk a kezünkkel. Aztán mehet be a sütőbe, míg a sajt aranybarnára pirul rajta.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 692
- Feltöltés dátuma: 2015. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Csorbusz
19 recept
Fél kilós kenyérrel készítettem el, ami két embernek kiadós adag volt vacsira. Finom, gyors, munka után egyszerű elkészíteni. Azt raksz bele, amit találsz otthon. Ízeket is lehet variálni, ha tejszín nélkül készítjük, tejfölt is rakhatunk bele. Sonkát, gombát, kukoricát, tényleg csak az ízlésünk szab határt.