r
Nosalty Logó

Medvehagymás töltött kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csorbusz
Medvehagymás töltött kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1101 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4399 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2692.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 1101 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.6 g

Zsír

  • Összesen
    295.8 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    558 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10770.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    2603 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2025 mg
  • Nátrium
    5586 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    988 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    495 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    979 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 4399 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Fogjuk a kenyeret egészben, ami vagy cipó vagy hosszúkás alakú. Hosszában bevágjuk, de csak annyira, hogy az alját ne vágjuk át. Utána keresztben vagdossuk be.
  2. Eközben bekapcsoljuk a sütőt, légkeverésesre, 180 fokra. Majd fogunk egy serpenyőt, a felkockázott húsos füstölt szalonnát elkezdjük pirítani. Ha kezdi engedni a zsírt a szalonna, belerakjuk a felkockázott kolbászokat, majd a szeletekre vágott lilahagymát is.
  3. Pár percig együtt kavargatjuk őket, majd beleöntjük a 2 dl főzőtejszínt. Sózzuk, borsozzuk, majd egy marék reszelt sajttal megdobjuk. A felaprított medvehagymát beleszórjuk. Kavarjuk pár percig, míg a sajt elolvad, és összesűrűsödik a töltelékünk.
  4. Fogjuk a cipót, és beletesszük egy tepsibe, amibe előzőleg sütőpapírt rakunk. Kiskanállal a nyílásokba kanalazzuk a tölteléket (kicsit széthúzzuk az egyik kezünkkel a bevágásokat, míg belegyömöszöljük a másikkal).
  5. A maradék sajtot a tetejére szórjuk, rálapítgatjuk a kezünkkel. Aztán mehet be a sütőbe, míg a sajt aranybarnára pirul rajta.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 692
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Medvehagymás töltött kenyér
Csorbusz 19 recept

Fél kilós kenyérrel készítettem el, ami két embernek kiadós adag volt vacsira. Finom, gyors, munka után egyszerű elkészíteni. Azt raksz bele, amit találsz otthon. Ízeket is lehet variálni, ha tejszín nélkül készítjük, tejfölt is rakhatunk bele. Sonkát, gombát, kukoricát, tényleg csak az ízlésünk szab határt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...