r
Nosalty Logó

Medvehagymás-tofus brassói

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
cam22
Medvehagymás-tofus brassói
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    571 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    640 micro
Összesen 377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7660 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    2302 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    3654 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2560 micro
Összesen 1508 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és felkockázzuk. Egy edénybe tesszük, ráöntjük az olívaolajat, és jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  2. Közben a bacont felcsíkozzuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a felkockázott tofut, és megpirítjuk. (A bacon kihagyható, akkor kókuszzsíron pirítsd meg a tofukockákat.)
  3. Meglocsoljuk a szójaszósszal, és még 10-15 percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, felaprított medvehagymát és a petrezselymet, és még 1-2 percig együtt pirítjuk. (Ha szereted, akkor szórhatsz hozzá egy kis szezámmagot is. Ha szaftosabbra szeretnéd, öntsd fel 1 dl főzőtejszínnel, és forralj rajta egyet.)
  4. A kész tofus ragut összekeverjük a sült krumplival, és friss salátával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4953
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég sok medvehagymám van itthon, gondoltam, felhasználom fokhagyma helyett brassóihoz. A medvehagymát le is szoktam fagyasztani, így az év bármely szakaszában el tudom készíteni ezt a finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...