r
Nosalty Logó

Medvehagymás sajtos rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
i_3_14
Medvehagymás sajtos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    323.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12628.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    2304 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    719 mg
  • Foszfor
    3235 mg
  • Nátrium
    6183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    343 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 4545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát összeturmixoljuk az olívaolajjal, majd (a lenmag kivételével) a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a lenmaggal, azt is a nyújtófával kissé belenyomjuk a tésztába, majd pizzavágóval kb 1.5 cm széles 10-15 cm hosszú rudakat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1035
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégi túrázásunk alkalmával beszabadultam egy medvehagymamezőbe, és addig nem voltam hajlandó távozni, amíg egy jókora szatyrot tele nem szedtem. Egy része már a fagyasztóban vár a sorára, a többi pesztó formájában pihen a hűtő polcán, de készült mar saláta, leves is belőle. Vendégváró falatkákra is szükség volt, így a hűtőben árválkodó, hamarosan lejáró szavatosságú feta sajttal házasítva kreáltam "sörkorcsolyát" érkező vendégeink szamara.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk