r
Nosalty Logó

Medvehagymás sajtos rúd

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
i_3_14
Medvehagymás sajtos rúd
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1262.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    618 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.8 g

Zsír

  • Összesen
    323.2 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    894 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12628.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    2304 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    719 mg
  • Foszfor
    3235 mg
  • Nátrium
    6183 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    343 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    816 micro
Összesen 4545 kcal
  • 11% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymát összeturmixoljuk az olívaolajjal, majd (a lenmag kivételével) a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrjuk.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk a lenmaggal, azt is a nyújtófával kissé belenyomjuk a tésztába, majd pizzavágóval kb 1.5 cm széles 10-15 cm hosszú rudakat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsin megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1035
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hétvégi túrázásunk alkalmával beszabadultam egy medvehagymamezőbe, és addig nem voltam hajlandó távozni, amíg egy jókora szatyrot tele nem szedtem. Egy része már a fagyasztóban vár a sorára, a többi pesztó formájában pihen a hűtő polcán, de készült mar saláta, leves is belőle. Vendégváró falatkákra is szükség volt, így a hűtőben árválkodó, hamarosan lejáró szavatosságú feta sajttal házasítva kreáltam "sörkorcsolyát" érkező vendégeink szamara.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...