r
Nosalty Logó

Medvehagymás krumplifőzelék

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
modosa
Medvehagymás krumplifőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    1587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 387 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    48.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7962.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    6347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    974 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1542 kcal
  • 3% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, 2-3 percig közepes hőfokon pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, 2 percig tovább pirítjuk. Felöntjük annyi alaplével/vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Sóval, cukorral, babérlevéllel ízesítjük, puhára főzzük (kb. 15 perc).
  3. Amíg a krumpli fő, a joghurtot/kefírtsimárakeverjük a liszttel,1 dl vízzel és az ecettel.
  4. A medvehagymát felaprítjuk.
  5. Amikor a krumpli megfőtt, a főzővízből pár evőkanálnyival összekeverjük a joghurtoslisztet, és amikor teljesen csomómentes, a krumplihoz öntjük. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a főzeléket, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát.
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9678
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

Gluténérzékenyek, fogyókúrázók a lisztet kiválthatják 3 szem krumplival, amit a főzővízből kivéve, villával összetörve, a joghurttal elkeverve adunk a főzelékhez, és ezzel sűrítjük be.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden formájában szeretjük a krumplifőzeléket, hidegen, melegen, tárkonnyal, zellerrel, magyarosan, tejszínesen... de amikor megláttam a zöldségesnél a gyönyörű, friss medvehagymát, nem volt kétséges a mai elkészítés módja. Fontos, hogy a medvehagymát ne főzzük, egyrészt, mert a hőkezeléskor elveszíti a benne lévő sok értékes tápanyagot, másrészt íze, mely leginkább a fokhagymára hasonlít, is jelentősen gyengül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...