Medvehagymás krumplifőzelék
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
modosa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
150g alaplé11 kcal
-
50g joghurt31 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
16g medvehagyma23 kcal
-
3g tárkonyecet0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g nádcukor10 kcal
-
3g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
387
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
600g alaplé42 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
10g tárkonyecet2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g nádcukor38 kcal
-
11g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1542
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
46g burgonya27 kcal
-
27.6g alaplé2 kcal
-
9.2g joghurt6 kcal
-
2.3g vaj16 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
3g medvehagyma4 kcal
-
0.5g tárkonyecet0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g nádcukor2 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
4.6g víz0 kcal
Összesen
71
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1990.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 1587 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 243.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
387
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.4 g
Zsír
-
Összesen 48.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 134 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7962.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 493 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 824 mg
-
Nátrium 6347 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 974 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 396 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 171 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 159 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 390 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
1542
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
6 dl alaplé
-
5 dkg vaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
8 dkg finomliszt
-
1 csokor medvehagyma
-
2 ek tárkonyecet
-
2 db babérlevél
-
1 csapott ek nádcukor
-
1 ek só
-
1 dl víz
Elkészítés
- A krumplit megpucoljuk, és kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
- A vajat egy lábosban megolvasztjuk, rádobjuk a hagymát, 2-3 percig közepes hőfokon pirítjuk. Hozzáadjuk a krumplit, 2 percig tovább pirítjuk. Felöntjük annyi alaplével/vízzel, hogy a krumplit éppen ellepje. Sóval, cukorral, babérlevéllel ízesítjük, puhára főzzük (kb. 15 perc).
- Amíg a krumpli fő, a joghurtot/kefírtsimárakeverjük a liszttel,1 dl vízzel és az ecettel.
- A medvehagymát felaprítjuk.
- Amikor a krumpli megfőtt, a főzővízből pár evőkanálnyival összekeverjük a joghurtoslisztet, és amikor teljesen csomómentes, a krumplihoz öntjük. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük a főzeléket, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát.
- Receptkönyvben: 198
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9678
- Feltöltés dátuma: 2012. április 05.
Ajánló
Gluténérzékenyek, fogyókúrázók a lisztet kiválthatják 3 szem krumplival, amit a főzővízből kivéve, villával összetörve, a joghurttal elkeverve adunk a főzelékhez, és ezzel sűrítjük be.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
modosa
50 recept
Minden formájában szeretjük a krumplifőzeléket, hidegen, melegen, tárkonnyal, zellerrel, magyarosan, tejszínesen... de amikor megláttam a zöldségesnél a gyönyörű, friss medvehagymát, nem volt kétséges a mai elkészítés módja. Fontos, hogy a medvehagymát ne főzzük, egyrészt, mert a hőkezeléskor elveszíti a benne lévő sok értékes tápanyagot, másrészt íze, mely leginkább a fokhagymára hasonlít, is jelentősen gyengül.