r
Nosalty Logó

Medvehagymás kenyér Csillustól

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Medvehagymás kenyér Csillustól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    416.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1977 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Mialatt felfut (kb. 5-10 perc), előkészülődünk.
  2. Előveszünk egy nagy műanyag tálat, beleszórjuk a lisztet, beletesszük a sót, egy kis cukrot. (pár csipet)
  3. Ha felfutott az élesztőnk, beleöntjük a lisztes keverékbe, és egy fakanállal keverni kezdjük, ha kell, langyos vizet adunk még hozzá, a lényeg az, hogy jó ragacsos legyen a végén. Egy kis liszttel megszórjuk a tetejét, és letakarva meleg helyen egy órát kelesztjük.
  4. Mialatt kel a tésztánk, a medvehagymát megmossuk, és apróra vágjuk.
  5. Ha megkelt a tészta, egy deszkára pár marék lisztet szórunk, ráöntjük a kelt, még ragacsos tésztánkat, rászórjuk a medvehagymát, és összegyúrjuk, annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó puha tésztát kapjunk, de már ne legyen ragacsos.
  6. Cipó formát készítünk belőle, bevágjuk két helyen a tetejét, megkenjük vízzel, és meleg sütőbe tolva, alacsony fokozaton, 40 percig sütjük. (Nekem alul felül sütős sütőm van). Tűpróbával ellenőrizzük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 964
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokkal jobban szeretjük a házi kenyeret, mint a boltit. Ha van egy kis időm, csak előkapkodom a hozzávalókat, csinálok egy jó kis kelt tésztát, és estére friss kenyerünk van :) Régen mindig kemény lett a tésztám sütés után egy nappal már. Rájöttem, hogy kelesztésnél a tészta legyen ragacsos, még fakanállal keverhető, kelés után pedig jól lisztezett deszkán gyúrom át, jól formázható pihe-puha  tészta a végeredmény, ami nem szárad ki két- három nap alatt sem :) ( A képen már csak a fele maradt meg a kenyérkének.) :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...