r
Nosalty Logó

Medvehagymás - gorgonzolás tészta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
koszider
Medvehagymás - gorgonzolás tészta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

Ha a család ragadozó

1205
Kalória
64.5g
Fehérje
119.6g
Szénhidrátok
50.8g
Zsír
213.4g
Víz
195.9g
Koleszterin
5.3g
Rost
8.1g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Ha a család ragadozó

Összesen 1205 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Ha a család ragadozó

Összesen 2409 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

Ha a család ragadozó

Összesen 245 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3261.6 g
  • Cink
    203 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    957 mg
  • Nátrium
    1177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    213.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 1205 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    392 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6523.2 g
  • Cink
    406 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1915 mg
  • Nátrium
    2353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    426.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2409 kcal
  • 14% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.9 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A medvehagyma vastag szárvégét lecsípjük, a leveleket lemossuk, lecsepegtetjük. Ezután nem túl apróra felvágjuk - felcsíkozzuk.
  2. Opcionális: a filézett csirkemelletlapjában, 2-3 szeletrefelvágjuk. Ne sózzuk be!
  3. A tészát enyhén sós vízben megfőzzük.
  4. A mártást csak akkor kezdjük el készíteni, ha már beletettük a tésztát a főzővízbe, mert csupán 5-6 percig tart.
  5. Egy kisebb edényben felforrósítjuk a vajat, a medvehagymát rászórjuk és kevergetve pár pillanat alatt megfonnyasztjuk. Akkor jó, ha már érezzük a finom, fokhagymás illatát.
  6. Felöntjük a tejszínnel, beletördeljük a gorgonzolát és kevergetve összeforraljuk, kicsit besűrítjük. Ne sózzuk, csak kóstolás után, merta gorgonzola elég sós.
  7. Már így is kész és összekeverhetjük a kész tésztával, de ha húst is szeretnénk mellé, akkor csakis csirkemellet!
  8. A csirkemellet akkor kezdjük el sütni, amikor feltettük a tészta főzővizét, mert kb. 15 perc kell csak neki.
  9. Egy serpenyőben felforrósítjuk a libazsírt, a mellszeletek mindkét oldalát hirtelen átpirítjuk.
  10. A szeleteket megszórjuk az ételízesítővel (ettől gyönyörű színe lesz), kb. 1 dl vizet öntünk alá és végig lefedve megpároljuk, zsírjára pirítjuk. Ha így készítjük biztosan nem szárad ki!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

A medvehagyma pazar jószág! Friss, fokhagymás íze-illata van, nyersen, szendvicsre téve is tökéletes. Gorgonzolával meg egyszerűen páratlan. Egyenesen Olaszországból kaptam a fettuccine-tésztát. Nos, így, együtt maga volt a tavasz!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spárgás-ricottás ravioli

A házi gyúrt tésztánál nincs is jobb, főleg, ha csodás tavaszi hozzávalókkal kombinálhatjuk – a spárgaszezon sem maradhat el egy jó kis raviolirecept nélkül. Ez egy igazán összetett ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!