r
Nosalty Logó

Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng

Zoli
Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

575
Kalória
37.9g
Fehérje
46g
Szénhidrát
27.6g
Zsír
505.3g
Víz
132.2g
Koleszterin
8.1g
Élelmi rost
12.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    505.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    12094 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    3462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1010.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    24187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    327 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 72 kcal

Elkészítés

pisztráng

  1. A pisztrángokat lemossuk, és papírtörlőre téve lecsöpögtetjük. Két ujjnyi távolságban, mindkét oldalán átlósan bevagdaljuk, és durvára őrölt sóval besózzuk.
  2. Az édesburgonyákat meghámozzuk, és felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük.
  3. A medvehagymát aprítógéppel felaprítjuk. A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, beletesszük a felaprított medvehagymát és a többi fűszert. Alaposan összekeverjük.
  4. A pisztrángokat egyenként alufóliára helyezzük, és mindkét oldalukon bekenjük a vajas fűszerkeverékkel. Egyenként becsomagoljuk a fóliába, és sütőbe téve 220 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. A tepsit a sütőből kivesszük, a fóliákat óvatosan kibontjuk, és a sütőbe visszatéve alsó-felső hőlégkeveréssel egy kicsit megpirítjuk a halakat.
  6. A megfőtt édesburgonyákat egy evőkanál vajjal elkeverve pürésítjük.
  7. Tálaláskor a pisztrángokat a bevagdalásnál paradicsom szeletekkel díszítjük, jégsaláta levelekre helyezzük, és fagylaltos kanállal kiszedve, mellé tesszük az édesburgonya pürét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A pisztrángot nagyon szeretjük, és többféle módon is elkészítettem már. Most, hogy beköszöntött a medvehagyma idény, egy új elkészítési módot alkalmaztam. Nagyon finom lett, ezért már többször is elkészítettem.

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...