Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
pisztráng
-
250g pisztráng222 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
33g medvehagyma46 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
4g só0 kcal
édesburgonya püré
-
7g vaj50 kcal
-
180g édesburgonya111 kcal
-
0g só0 kcal
tálalás
-
100g paradicsom18 kcal
-
200g jégsaláta27 kcal
Összesen
575
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
pisztráng
-
500g pisztráng444 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
8g só0 kcal
édesburgonya püré
-
14g vaj100 kcal
-
360g édesburgonya223 kcal
-
0g só0 kcal
tálalás
-
200g paradicsom36 kcal
-
400g jégsaláta53 kcal
Összesen
1150
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
pisztráng
-
31.7g pisztráng28 kcal
-
0g citromfű0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
4.1g medvehagyma6 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.5g só0 kcal
édesburgonya püré
-
0.9g vaj6 kcal
-
22.8g édesburgonya14 kcal
-
0g só0 kcal
tálalás
-
12.7g paradicsom2 kcal
-
25.4g jégsaláta3 kcal
Összesen
72
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 27.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2619.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 543 mg
-
Nátrium 1731 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 505.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1179 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 12094 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 654 micro
Összesen
575
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 75.9 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5238.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 423 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 1086 mg
-
Nátrium 3462 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.9 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1010.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2357 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 465 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 211 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 333 micro
-
α-karotin 235 micro
-
β-karotin 24187 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1308 micro
Összesen
1150
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 332.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1535 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 327 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
pisztráng
-
1 teáskanál citromfű
-
1 kk kakukkfű
-
1 teáskanál borsikafű
-
1 csokor medvehagyma
-
2 ek vaj
-
2 kávéskanál só
édesburgonya püré
-
1 ek vaj
-
2 db édesburgonya
-
só ízlés szerint
tálalás
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes fej jégsaláta
Elkészítés
pisztráng
- A pisztrángokat lemossuk, és papírtörlőre téve lecsöpögtetjük. Két ujjnyi távolságban, mindkét oldalán átlósan bevagdaljuk, és durvára őrölt sóval besózzuk.
- Az édesburgonyákat meghámozzuk, és felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük.
- A medvehagymát aprítógéppel felaprítjuk. A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, beletesszük a felaprított medvehagymát és a többi fűszert. Alaposan összekeverjük.
- A pisztrángokat egyenként alufóliára helyezzük, és mindkét oldalukon bekenjük a vajas fűszerkeverékkel. Egyenként becsomagoljuk a fóliába, és sütőbe téve 220 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
- A tepsit a sütőből kivesszük, a fóliákat óvatosan kibontjuk, és a sütőbe visszatéve alsó-felső hőlégkeveréssel egy kicsit megpirítjuk a halakat.
- A megfőtt édesburgonyákat egy evőkanál vajjal elkeverve pürésítjük.
- Tálaláskor a pisztrángokat a bevagdalásnál paradicsom szeletekkel díszítjük, jégsaláta levelekre helyezzük, és fagylaltos kanállal kiszedve, mellé tesszük az édesburgonya pürét.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1267
- Feltöltés dátuma: 2015. április 05.
Ajánló
A pisztráng nagyon finom, és általában magyar hal. Nagyon könnyen és igen változatosan elkészíthető. Ezért mindenkinek a figyelmébe ajánlom!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
A pisztrángot nagyon szeretjük, és többféle módon is elkészítettem már. Most, hogy beköszöntött a medvehagyma idény, egy új elkészítési módot alkalmaztam. Nagyon finom lett, ezért már többször is elkészítettem.