r
Nosalty Logó

Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zoli
Medvehagymás fűszerkéregben sült pisztráng
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Összesen 72 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2619.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    1731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    12094 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 575 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    75.9 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5238.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    1086 mg
  • Nátrium
    3462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1010.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2357 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    465 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    288 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    235 micro
  • β-karotin
    24187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1308 micro
Összesen 1150 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    327 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Elkészítés

pisztráng

  1. A pisztrángokat lemossuk, és papírtörlőre téve lecsöpögtetjük. Két ujjnyi távolságban, mindkét oldalán átlósan bevagdaljuk, és durvára őrölt sóval besózzuk.
  2. Az édesburgonyákat meghámozzuk, és felkockázzuk, majd sós vízben megfőzzük.
  3. A medvehagymát aprítógéppel felaprítjuk. A vajat egy kisebb edényben felolvasztjuk, beletesszük a felaprított medvehagymát és a többi fűszert. Alaposan összekeverjük.
  4. A pisztrángokat egyenként alufóliára helyezzük, és mindkét oldalukon bekenjük a vajas fűszerkeverékkel. Egyenként becsomagoljuk a fóliába, és sütőbe téve 220 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  5. A tepsit a sütőből kivesszük, a fóliákat óvatosan kibontjuk, és a sütőbe visszatéve alsó-felső hőlégkeveréssel egy kicsit megpirítjuk a halakat.
  6. A megfőtt édesburgonyákat egy evőkanál vajjal elkeverve pürésítjük.
  7. Tálaláskor a pisztrángokat a bevagdalásnál paradicsom szeletekkel díszítjük, jégsaláta levelekre helyezzük, és fagylaltos kanállal kiszedve, mellé tesszük az édesburgonya pürét.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1267
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 05.

Ajánló

A pisztráng nagyon finom, és általában magyar hal. Nagyon könnyen és igen változatosan elkészíthető. Ezért mindenkinek a figyelmébe ajánlom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pisztrángot nagyon szeretjük, és többféle módon is elkészítettem már. Most, hogy beköszöntött a medvehagyma idény, egy új elkészítési módot alkalmaztam. Nagyon finom lett, ezért már többször is elkészítettem.

Hozzávalók

pisztráng

édesburgonya püré

tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...