Medvehagyma pestós pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g só0 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g víz0 kcal
A töltelékhez
-
73 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
Összesen
639
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
4g só0 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
8g víz0 kcal
A töltelékhez
-
293 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
60g tejföl119 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
2553
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
16.9g finomliszt62 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
13.5g vaj97 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
0.9g víz0 kcal
A töltelékhez
-
8.5g medvehagyma pesto33 kcal
-
22.5g főzőtejszín30 kcal
-
18.6g tojás23 kcal
-
6.8g tejföl13 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
Összesen
288
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.9 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 279 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1435.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 257 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 826 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 103.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 376 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 370 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 251 micro
Összesen
639
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 191.3 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5740.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1028 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 1157 mg
-
Nátrium 3305 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 412.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1502 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 172 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 664 mg
-
Retinol - A vitamin: 1478 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1003 micro
Összesen
2553
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 169 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 113 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
1 kk só
-
12 dkg vaj
A töltelékhez
-
5 ek medvehagyma pesto
-
2 dl főzőtejszín
-
3 db tojás
-
3 ek tejföl
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre a tészta kenéséhez.)
- Fóliába csomagoljuk és legalább 20 percre tegyük hűtőbe.
- Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
- A tésztát fedjük be alufóliával vagy sütőpapírral, öntsünk rá szárazbabot és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással és süssük tovább 10 percig.
- Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit egy magas falú tálba tesszük és botmixerrel összekeverjük, ügyelve arra, hogy maradjanak medvehagyma levél darabkák:).
- Az elősütött tésztára ráöntjük a tölteléket, és tovább sütjük a pitét 180 fokon, míg a töltelék át nem sül (kb.:20-25 perc).
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6798
- Feltöltés dátuma: 2010. május 06.
Ajánló
Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.Készíthetjük vendégváráshoz, borozgatáshoz, de önálló fogásként is kínálható.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A medvehagyma pesto készítésekor jutott eszembe, hogy a pestóból akár pitetöltelék is készíthető. Rögtön neki is láttam:) Összegyúrtam a vajas tésztát, a pestóhoz adtam tejszínt, tojást, reszelt parmezán sajtot és kevés tejfölt, jól összekevertem és már kész is volt a töltelék. A tésztát elősütöttem, majd a töltelékkel együtt tovább sütöttem.