r
Nosalty Logó

Medvehagyma pestós pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagyma pestós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 288 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1435.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.3 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5740.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    1157 mg
  • Nátrium
    3305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1502 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1478 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1003 micro
Összesen 2553 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. (A felvert tojásból egy keveset tegyünk félre a tészta kenéséhez.)
  2. Fóliába csomagoljuk és legalább 20 percre tegyük hűtőbe.
  3. Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk akkora kerek lappá a tésztát, hogy egy 24 cm átmérőjű kerek sütőformát ki tudjunk vele bélelni. A lelógó tésztaszéleket sodrófával vágjuk le.
  4. A tésztát fedjük be alufóliával vagy sütőpapírral, öntsünk rá szárazbabot és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10-13 percig, majd fóliával együtt vegyük le a babot, kenjük be a tésztát tojással és süssük tovább 10 percig.
  5. Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A töltelék hozzávalóit egy magas falú tálba tesszük és botmixerrel összekeverjük, ügyelve arra, hogy maradjanak medvehagyma levél darabkák:).
  6. Az elősütött tésztára ráöntjük a tölteléket, és tovább sütjük a pitét 180 fokon, míg a töltelék át nem sül (kb.:20-25 perc).
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6798
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 06.

Ajánló

Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.Készíthetjük vendégváráshoz, borozgatáshoz, de önálló fogásként is kínálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A medvehagyma pesto készítésekor jutott eszembe, hogy a pestóból akár pitetöltelék is készíthető. Rögtön neki is láttam:) Összegyúrtam a vajas tésztát, a pestóhoz adtam tejszínt, tojást, reszelt parmezán sajtot és kevés tejfölt, jól összekevertem és már kész is volt a töltelék. A tésztát elősütöttem, majd a töltelékkel együtt tovább sütöttem.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...