Mediterrán vegán tökmagkrém
- 16% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
50g tökmag223 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g olívaolaj88 kcal
-
32 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
- 16% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
200g tökmag892 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
129 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
- 16% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
69g tökmag308 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13.8g olívaolaj122 kcal
-
17.2g szárított paradicsom44 kcal
-
0g aszatgyanta0 kcal
- 16% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 20.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 155 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 4.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5738 micro
-
Lut-zea 177 micro
- 16% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.2 g
Zsír
-
Összesen 80.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1278.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 621 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 22951 micro
-
Lut-zea 710 micro
- 16% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 27.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 440.8 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 214 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 5.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 90 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7914 micro
-
Lut-zea 245 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A tökmagot pirítsuk meg egy edényben, majd hagyjuk egy picit hűlni - de maradjon még meleg.
- Tegyük hozzá az aszalt paradicsomot, asafoetidát, sót, borsot, és az egészet öntsük be egy aprítógépbe. Majd kezdjük el a géppel összedolgozni. Amikor már elkezdett szépen, apró részekre jönni a tökmag, öntsük hozzá az olívaolajat, és a géppel addig aprítsuk, amíg krémes állagú nem lesz.
- Sütés ideje: 5 perc
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 987
- Feltöltés dátuma: 2018. július 24.
Ajánló
Tálalhatod friss salátával és különböző kenyér- és zsemlefélékkel (recepteket találsz a blogomon), chapatival (a receptet itt olvashatod).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Itt a nyár, és ilyenkor a férjem gyakran megkívánja, az amolyan hideg vacsorát. Mi az esetek nagy részében frissen főtt, meleg ételt eszünk, akár naponta háromszor főzünk, de nyáron ő sokszor vágyik szendvicsekre - persze a hozzávalókat is általában frissen készítjük. Ma, amikor hazaérkeztünk délután, sütöttem neki frissen kis rozszsemléket. Nagyon szereti a férjem a vajat, de most az indiai ájurvédikus orvosunk javaslatára a vajat kerülnie kell 2 hónapig, így gyorsan elgondolkodtam, mit készítsek neki a zsemlékhez. Elsőre napraforgókrémbe gondolkodtam, van egy jó kis magyaros jellegű receptem, amit szoktam neki csinálni, de amikor felmértem a készleteket, kiderült, hogy napraforgómagból most csak kb. 6 dkg van itthon. Ellenben találtam egy csomag bio tökmagot (200 g), aminek nagyon megörültem. Így született meg ez a mediterrán szendvicskrém:)