r
Nosalty Logó

Mediterrán lecsós csirkecomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mediterrán lecsós csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2088 micro
Összesen 651 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    608 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    674 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    2224 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    6265 micro
Összesen 1949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    286 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, lehúzzuk a bőrét. A rizst feltesszük főni (én zacskós rizst használtam). A tököt, a cukkinit, a paradicsomot, paprikákat, a fokhagymát és a vöröshagymát felkockázzuk.
  2. 2 evőkanál vajat megolvasztunk, belekeverjük az összes fűszert, majd beleforgatjuk a csirkecombokat, és minden oldalát pirulásig sütjük.
  3. Kivesszük a husit egy tálra, a visszamaradt vajas fűszeres serpenyőbe beleszórjuk a hagymát és a fokhagymát, majd a zöldségeket fokozatosan hozzáadjuk, elkeverjük. Én még egyszer megfűszereztem kicsit mindennel, mert a husi elég sokat felvett. Kb. 20 percig főzzük.
  4. A megfőtt rizst hozzákeverjük a zöldségekhez, pár percig együtt pároljuk, majd elzárjuk a gázt. Ha kihűlt időközben a csirkecomb, visszatesszük a rizses lecsós keverék tetejére, letakarjuk pár percre, majd tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2163
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemeztem már a tökös lecsóval, gondoltam, adok neki egy kicsit mediterránosabb arcot, kisütöttem hozzá pár csirkecombot, és voilá, asztalon is volt a vacsora. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...