Mediterrán kocka Lizinka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
piskótához
-
41g tojás52 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
10g víz0 kcal
-
35 kcal
tetejére
Összesen
937
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
40g víz0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
tetejére
-
90g pudingpor343 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
800g tej448 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
150g banán85 kcal
-
100g kivi46 kcal
-
30g piskótatallér105 kcal
Összesen
3745
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
piskótához
-
7.9g tojás10 kcal
-
9.6g cukor37 kcal
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
tetejére
-
4.3g pudingpor16 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
38.4g tej21 kcal
-
14.4g habtejszín42 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
0.3g porcukor1 kcal
-
7.2g banán4 kcal
-
4.8g kivi2 kcal
-
1.4g piskótatallér5 kcal
Összesen
178
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 218 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 733.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.9 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 125.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 127 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
937
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.1 g
Zsír
-
Összesen 141.7 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 873 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2933.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 1259 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 113 mg
-
Foszfor 691 mg
-
Nátrium 756 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 527.7 g
-
Cukor 312 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 501.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1075 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 508 mg
-
Retinol - A vitamin: 1054 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 244 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 871 micro
Összesen
3745
kcal
- 6% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 6.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
20 dkg cukor
-
15 dkg finomliszt
-
1 teáskanál sütőpor
-
2 teáskanál cukrozatlan kakaópor
-
5 ek víz
-
2 ek napraforgó olaj
tetejére
Elkészítés
piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját sűrű, tömény habbá verjük a vízzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- A tojássárgás habbot összekeverjük az olajjal, majd a kakaós, sütőporos liszttel. Ezután óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
- A kész piskótát kivesszük a tepsiből, és a tepsit elmossuk, majd kibéleljük sütőpapírral és alufóliával úgy, hogy a szélei alaposan kilógjanak. A piskótát visszatesszük a tepsibe. Ezután fakanál nyelével 2-3 cm-re egymástól lyukakat fúrunk bele.
tetejére
- A fehércsokoládés pudingport a leírtak alapján elkészítjük a 8 dl tejjel. Amikor már egy kicsit kihűlt, de még folyós, ráöntjük a piskótára úgy, hogy a lyukakat is ellepje.
- Miután elsimítottuk, a hűtőbe tesszük dermedni. A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval. A hűtőből kivesszük a tepsit, és a pudingpor tetejére simítjuk a tejszínt, majd visszatesszük 1-2 órára a hűtőbe. A piskótatallért húsklopfolóval apró darabkákra törjük.
- A piskótát a tepsiből kilógó sütőpapírral és alufóliával kiemeljük. A süti tetejét megszórjuk ropogós piskótatallér-darabokkal. Kockákra vágjuk, és kividarabokkal, banánkarikával díszítve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8817
- Feltöltés dátuma: 2017. március 16.
Ajánló
Ha Hulalát használunk, akkor természetesen nem kell cukor és habfixáló. Az összetört piskótatallér-darabokat lehet közvetlenül a tálalás előtt a süti tetejére szórni, így elkerüljük, hogy a tárolásnál a hűtőben megpuhuljon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
607 recept
Kellemes ízű finomság egy ünnepi ebéd után!