r
Nosalty Logó

Médi mama mézese

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Médi mama mézese
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 311 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.3 g

Zsír

  • Összesen
    299.1 g
  • Telített zsírsav
    180 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    833 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3106 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    948.4 g
  • Cukor
    528 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    204 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2090 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    500 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 6859 kcal
  • 6% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 311 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy lábasban a cukrot, az egész tojást, a vajat, a tejet, a mézet és a szódabikarbónát ferforraljuk.
  2. Majd levesszük, és hozzákeverjük a lisztet.
  3. Kiborítjuk a gyúródeszkára, és 4 cipóra osztjuk, 4 lapot sütünk belőle a tepsi hátulján (nem lehet vele várni, gyorsan kell dolgozni, mert ha kihűl, megkeményedik a tészta). Nem kell nagyon megszárítani a tésztát.
  4. Töltelékhez a tejet a búzadarával sűrűre főzzük.
  5. Majd ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat és a porcukrot, meg a vaníliás cukrot.
  6. A kihűlt lapokra először a grízes krém, majd a lekvár, és megint grízes krém kerül.
  7. Tetejére csokimáz kerül.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 500
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 66342
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 A testvérem anyósától Médi mamától kaptam a receptet, ami nálunk is kedvenc lett, ugyanis az volt ráírva "Ákos kedvence". Egy igazi nagymama, aki receptjeit az unokák nevével mellékeli.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...